mamin-bazar-novisad-starli
Dogadjaji

Bebi oprema, igračke i garderoba na Maminom bazaru

Drugi  Mamin bazar održan je danas u igraonici „Starli“ na Novom naselju.  U većem broju nego prošlog puta, mame su kupovale i menjale garderobu za decu i odrasle,udžbenike, igračke, i dečiju opremu.

Organizator ovog događaja je grupa mama koje su napravile fejsbuk grupu „Mame Novosađanke“. Napravljena je u aprilu, a  do sada joj pristupilo preko 5000 majki. Cilj grupe bio je  prvo  informativni karakter, a vremenom je veliki broj mama počeo da oglašava polovnu dečiju garderobu i opremu.  Otuda ideja za Mamin bazar. Ubrzo je napravljena podgrupa „Mame Novosađanke – kupujem, prodajem, menjam, poklanjam“, pa su pravo na izlaganje robe na ovom bazaru dobile samo majke iz te grupe.

mamin-bazar-starli-novisad

Melinda Nakončić  već drugi put izlaže robu na Maminom Bazaru.

– Oduševljena sam i jedva čekam sledeći. Uvek dođem sa ćerkom, ona meni mnogo pomaže. Zadovoljna sam zaradom, ali je najvažnije to što se družimo i što se konačno upoznavamo. Do sada smo se znale samo na „fejsu“ – sa osmehom je rekla  Melinda.

mamin.bazar-razmena-novisad

Mame su vrlo brzo, sa rezmene informacija, garderobe i opreme, prešle i na pokretanje ozbiljnijih akcija. Do sada su organizovale kurs samoodbrane i prve pomoći, učestvovale i pokretale razne humanitarne akcije, a u planu je i predavanje sa nutricionistima koji će deliti savete za pravilnu ishranu dece.

– Grupa je bila od pomoći mnogim mamama, jer se najbrže dolazilo do raznih informacija. Jedna majka se  našalalila, pa je rekla da su mame Novosađanke brže i od Googl-a.  Zaista je tako – kaže kroz smeh  organizatorka Bazara Nataša Petronijević.

Sa velikim brojem članova i različitim aktivnostima u njihovoj organizaciji, ova fejsbuk grupa uskoro će postati i zvanično udruženje.  S obzirom na posećenost ovog, drugog po redu, Maminog bazara, Mame Novosađanke najavljuju i pripremu sledećih. U planu je da ovaj događaj postane tradicija budućeg zvaničnog udruženja majki iz Novog Sada.

Ana Marković

 

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share