Balkan Vesti

Mladi bračni par iz Sarajeva želi da usvoji bebu rođenu pod ruševinama u Siriji (FOTO)

Beba iz Sirije zemljotres
Foto: Tanjug / AP

Potresne slike obilaze svet nakon što je katastrofalan zemljotres pogodio jugoistočni deo Turske i severozapadni deo Sirije, a broj žrtava u ove dve zemlje premašio je 9.600 ljudi, dok je preko 40.000 povređeno.

U najteže pogođenim delovima čitava infrastruktura je uništena, a spasioci iz gotovo čitavog sveta tragaju za preživelima među ruševinama.

Novorođenče bilo povezano pupčanom vrpcom sa mrtvom majkom

U ruševinama kuće u Jandairisu, mesta u Siriji koje strašno razoreno zemljotresom, juče je pronađena živa tek rođena beba, koja je pupčanom vrpcom bila još uvek povezana sa majkom, koja nije preživela tokom urušavanja četvorospratnice, kao ni ostatak njene porodice.

Spasioci su pronašli bebu u ponedeljak posle podne, više od 10 sati nakon zemljotresa. Komšinica je presekla pupčanu vrpcu i ona i drugi su brzo odneli bebu u dečju bolnicu u obližnji grad Afrin, prenosi Telegraf.

U trenutku kada je spašena, telesna temperatura novorođenčeta je bila ispod 35 stepeni, pa se pretpostavlja da je rođena 3 sata nego što je pronađena.

Beba iz Sirije
Foto: Tanjug / AP

Iako je prepuna modrica, beba se nalazi u stabilnom stanju i trenutno se nalazi u inkubatoru, rekao je doktor Hani Maruf.

Bračni par iz Sarajeva želi da usvoji bebu

Nakon što su potresne slike povređene bebe obišle svet, redakciji „Avaza“ se javio mladi bračni par iz Sarajeva koji želi da usvoji malu devojčicu.

Beba iz Sirije 2
Foto: Tanjug / AP

– Molimo vas da nam pomognete, da dođemo do ovog deteta i pružimo mu beskrajnu ljubav i utehu. Da objavite vest, da se zna da u Sarajevu postoji dvoje mladih ljudi koji trenutno nemaju svoju decu a koji bi želeli da usvoje ovu bebu i pruže joj svu moguću ljubav ovog sveta – rekla je plačnim glasom žena iz Sarajeva ekipi Avaza.

Inače, u tom selu na granici sa Turskom, spasioci su izvukli tela njenog oca Abdulaha Mleihana, majke Afre, tri sestara, brata i tetke.

Izvori: Talegraf, Avaz

Beba izvučena iz ruševina u Siriji, još je bila vezana za majku pupčanom vrpcom (VIDEO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

227 Shares
227 Shares
Share via
Copy link