Magazin

Neumoljiva Beba Balašević: Tata nije zamišljao da se njegove pesme izvode uz pivo i burgere

beba balasevic
Foto: RAS/Mitar Mitrović

Mlađa Ćerka Đoleta Balaševiča, Beba Balašević, poslednjih dana neumorno vodi bitku protiv onih koji po njenom mišljenju skrnave lik i delo njenog oca. Fejsbuk je ovih dana preplavljen teškim rečima i optužbama na tu temu, a javnost je strogo podeljena.

Bebu tako jedni ponižavaju, a drugi podržavaju…

Zbog toga se, posle najnovijih „ratova“, ponovo obratila javnosti, objašnjavajući da je upravo njen otac bio taj koji je još 2017. godine tražio da se zaštiti ono što je ostavio i što će ostaviti iza sebe.

– Jedan od mojih omiljenih pisaca, Teri Pračet, tražio je od svoje porodice da se njegova nezavršena dela, nakon njegove smrti, pregaze valjkom i unište. Naravno, u želji da zaštiti svoje delo od večito prisutnih parazita. Moj otac je 2017. odlučio da zaštiti svojih dela pristupi mnogo jače. Bio je zgrožen kad je čuo da je ceo koncert iz Beograda sniman sa stativa i okačen na YouTube svega par sati nakon “Odlazi circus”… Zgrožen. Normalnim ljudima bi bila uvreda objašnjavati da je njegova zgroženost u bilo kakvoj vezi sa zaradom.

Osvrnula se i na bendove koji izvode muziku Đorđa Balaševića bez ovlašćenja.

– Tribjut bendovi? Užasavao ih se. Nije zamišljao da se njegove pesme izvode po pabovima uz pivo, burgere i tipove koji su smatrali da je dovoljno da pustiš bradu, staviš ruku u džep i naplaćuješ ulaznice i ti si Đole. Nisi. I ako to on nije odobravao, onda je elementarna pristojnost da to ni ne radiš. A kada bi ti bendovi nastupali, morali bi da uplate autorskoj agenciji koja bi to onda uplatila njemu. Sada, nama. Dakle, ta zlobna i nakazna priča da je nama do para nešto baš jako nema veze sa logikom. Ima veze samo sa pohlepom, zavišću, pomerenim vrednostima, erotomanijom i licemerjem. Pun mi je inboks srca, molbi da sredim ulaznice, potpise i fotke od likova koji mi sada pišu da sam… Da ne lajem. To će oni već. I ispod ovog posta.

– Taj čovek je moj najbolji prijatelj na svetu. On je dao sve od sebe da nama ispuni sve snove. Naravno da ću se dok sam tu truditi da ispunim sve što je od mene očekivao. I zbog toga ću biti i vrijeća buha i nakaza i veštica i štogod… Lajte, kere. To ništa nikad neće moći da promeni činjenicu da sam uvek bila i zauvek ću biti njegovo lavče, svugde sa njim, u njegovom svemu.

Izvor: Hello

Frajle odgovorile ljutitoj Bebi Balašević: Zovemo te na kafu, jer novosadski je ljubav

Redakcija Luftika.rs

komentara

Klikni da objaviš komentar

 • Nije on zamisljao ni vas kakvi jeste. Siroma veliki covek. Dosta dobro vas je on i drzao pod lekovima.

 • Š’a ja znam… on, naprimer, nikad nije zatvar’o svoju ulicu da bi pravio (samo)reklamu.
  Ej, zatvoriti ulicu u Salajki!
  Jedva je obuzdavao onu njegovu nezasitu… novaca.
  A nešto ne gotivim što njegov razmaženko („ćero do sina“) ima registarske tablice (prvo na mečki G a sada na Audiju) na kojima piše NS-MGD (jel’ to od „mrgud“?).
  Sve u svemu – daleko su od pristojne salajačke familije.

 • Evo od danas obecavam da vise nigde gde budem svirao, necu odsvirati ni jednu njegovu pesmu…Najavicu da je „trebala“ da se odsvira, ali zbog pohlepe njegove porodice, nece se svirati…
  Umesto da svirkama cuvamo dela doticnog autora, sto bi u svakom smislu svima islo u korist, porodica hoce da zaradjuje na njemu…Gadi mi se sve ovo…

 • Tata nije zamišljao ni da će da napravi takvog idiota. Da jeste, otresao bi ga na lopatu.

 • Kako nikome nije jasno da ljudi samo štite njegov rad i delo. Da ako neko napravi veče koje je njemu posvećeno možda treba da obavesti porodicu koja se sa njegovim odlaskom pomiriti ne može.Na kraju, čovek im je napisao kako da se ponašaju dalje prema svemu što je on učinio, što i oni rade. Poštujte njegovu želju ako ne njegovu porodicu. Bože narode….

  • Ne pada mi na pamet. Pišem svoje pesme, uz to sviram i ostale kantautore, uključujući i Balaševića. Ideja da je moguće da se zabrani muzičarima da obrađuju tuđa dela na svirkama je apsurdna. Nek se Beba pokrije ušima i prestane da nas smara u pokušaju da bude relevantna.

OGLAS

8.4K Shares
8.4K Shares
Share via
Copy link