Beograd Magazin

Beba nilskog konja i majka koja je ljuborno pazi su nove zvezde beogradskog zoo vrta

nilski konj
Foto: Printskrin/ Instagram

Beograd je bogatiji za još jednu preslatku bebu. Naime u Beogradskom Zoo vrtu se još 13. avgusta rodila beba nilskog konja. Mališan se vešto krio sve do juče kada je konačno sa mamom izašao da se osveži lubenicom.

Ime težina i pol nove bebe nilskog konja još nisu poznati ali ćemo uskoro svi moći da posetimo novog stanovnika zoo vrta u Beogradu.

Tviteraši su se odmah obrušili na ovu vest komentarišući da se mladunče rodilo u zatvoru i da Beogradski zoo vrt ima očajne uslove za život životinja.

U moru negativnih, ostavljen je i jedan ovakav komentar.

„I pored ovih ljudi koji komentarišu kako se rodila u zatvoru, zatočeništvu… Ovo je lepa vest. Gde god da se rodi nova životinja, to je dobro, jer će ta vrsta nastaviti da postoji. Tasmanijski tigar i Dodo, izumrli bi 50 godina ranije da nije bilo zoo vrtova. Toliko. “

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beo Zoo Vrt (@beozoovrt)

Beo Zoo vrt obeležo je ovog Avgusta 85 godina postojanja, samo dva dana pre rođenja ovog preslatkog mladunčeta. Možda je ovo poklon „Vrtu dobre nade“ za koji se nadamo da će imati lepo odrastanje i život, makar i untutar zidina Kalemegdana.

Čudo prirode u Indiji, rodile se bebe slonovi – blizanci

Julija Vojinović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

307 Shares
307 Shares
Share via
Copy link