Magazin Novi Sad

Sudbina bankara iz Novog Sada koji je ubio ženinog ljubavnika nakon reči: „Silovaću ti ženu!“

radovan-sa-suprugom
Foto: Facebook

Već dve godine traje sudska borba Tužilaštva i advokata optuženog Radovana S. iz Novog Sada koji se tereti da je 27. septembra 2020. godine usmrtio Milovana Marinkovića u Osečini. Ova priča intrigira javnost od početka, jer je prva informacija bila da je reč o ubistvu iz ljubomore, pošto je navodno Marinković bio ljubavnik Radovanove supruge.

Međutim, kako je proces odmicao, došlo se do potpuno novih saznanja, koja su poljuljala optužbu da se radi o teškom ubistvu.

– Vanpretresno veće Višeg suda u Valjevu treći put je vratilo optužnicu na doradu, jer Tužilaštvo nije pribavilo dovoljno dokaza da se radi o teškom ubistvu. Kvalifikatorne okolnosti koje Tužilaštvo navodi nisu opravdane i u najgorem slučaju Radovan može da bude optužen za ubisto na mah, jer je doveden bez svoje krivice u stanje teške razdraženosti – tvrdi njegov advokat Ivan Gvozdenac.

Ubistvo iz straha za porodicu

Podsetimo, bankar Radovan S. je na saslušanju priznao da je ubio Marinkovića, ali je tvrdio da je to učinio iz straha za porodicu, kojoj je navodno Marinković pretio, a ne zbog toga što mu je, kako je pisalo u optužnici koja je vraćena na doradu, „pukao film zbog ljubomore“.

Prethodno je kao se nazvanično saznaje, Radovan u računaru svoje supruge, pronašao poruke koje joj je slao Marinković. Noć uoči ubistva nije spavao, a ujutru se sa ženom vozio po gradu i tražio objašnjenje od nje. Rekla mu je da joj je Marinković pretio, da ju je silovao, ucenjivao slikama i video-snimkom, te da ga se plaši.

ubistvo-bankar
Foto; Profimedia/printscreen

Čiju ćeš ti ženu da siluješ?

Nakon toga Radovan je seo u kola, otišao u Osečinu i pronašao kuću pokojnog. Tu se odigrao pravi filmski dijalog, koji je prehodio ubistvu.

– Cerio mi se u facu, imao je neki bolesni kez. Seo je pored mene i rekao: „I šta ti kaže žena, kako je*em?“ Skočio sam sa stolice i tražio mu da mi da snimke i slike moje žene koje ima. Rekao mi je: „Znaš li da tvoja žena više voli da je siluju nego da je neko je*e, je*ati je neću, ali silovati hoću.“ Skočio sam i povikao: „Čiju ćeš ti ženu da siluješ?!“ Sećam se pucnja – prepričao je optuženi šta se dogodilo, prema njegovoj verziji, u kući u Osečini.

Bankar iz Novog Sada ubio ženinog ljubavnika: Cerio mi se u facu i govorio mi da moja žena voli kad je siluje

Helena Duković

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

52 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap