don_kihot_repertoar_snp_maj
Izvor: SNP
Dogadjaji Pozorište

Balet „Don Kihot“ za posetioce SNP-a

Balet u dva čina „Don Kihot“ Ludviga Minkusa, u režiji gosta iz Mađarske Đule Hangaroza, izvodi se 32. put u utorak, 24. maja, na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta, s početkom u 19 časova. Dirigent je Mikica Jevtić, kostime je kreirala Mirjana Stojanović Maurič, scenografiju Olga Đurđević, baletmajstor Oksana Storožuk. Ulaznice se mogu kupiti po popustu za majske avanture u Pozorištu po ceni od 300 dinara.

Velika dela svetske literature ne privlače samo slikare i muzičare nego i baletske umetnike – koreografe. „Vitez tužnog lica“, njegov verni Sančo Pansa i lepa Dulsineja bez sumnje bili su, i biće, veoma interesantni za svakog igrača i koreografa. Minkusova i Petipaova verzija, nastala u drugoj polovini 19. veka, ostala je da živi. Istoričari baleta smatraju da je radnja najboljih baleta Marijusa Petipaa, među kojima se ubraja i Don Kihot, osmišljena, jasna i celovita, da je njegova fantazija neiscrpna i da su izražajna sredstva strogo odabana. Solističke deonice i veliki klasični dueti, najdragocenije je nasleđe koje je Petipa ostavio baletskim generacijama.

Posetite Međunarodni festival komedije.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share