Magazin

Baka Prase pao na najniže grane – promoviše piramidalnu kripto prevaru iz Rusije

Popularni srpski jutjuber Baka Prase, kojeg na društvenim mrežama prate horde tinejdžera iz regiona i koji se neretko hvalio svojim enormnim bogatstvom od sponzorisanja njegovih internet kanala, u poslednje vreme se okrenuo drugim, manje unosnim, a često i nelegalnim metodama zarade.

Naime, umesto dosadašnjih bahatih i mahom prostačkih objava Baka Prase sada promoviše prevarantsku rusku kripto piramidalnu šemu Qubit Tech.

Baka Prase je prvo objavio video u kojem objašnjava kako se odjednom “setio” da je pre par meseci ubacio pare na qubittech.ai i da mu robot samo štampa pare kao lud, objavili su korisnici Reddita.

Da li Baka Prase svestan na šta navlači ljude, ili je samo naseo na lažnu sliku koju ovakve šeme predstavljaju: luksuzni hoteli, konferencije, razbacivanje novcem, Dubai, fensi dizajn, neuralne mreže & kvantna tehnologija i ostale buzz reči koje nemaju veze sa životom, već samo služe da navuku naivčine nerealnim obećanjima (250%) pre nego što nestanu?

Kakobilo, dovoljno je pogledati Instagram profil pomenute kompanije, pa da vidite da se radi o ruskoj prevari koja izgleda kao klasična Poncijeva šema.

Poncijeva prevara je tip piramidalne prevare kojom je Кarlo Pjetro Đovani Đulijemo Trebaldo Ponci poznatiji kao Čarls Ponci dvadesetih godina dvadesetog veka, prevario na stotine ulagača. Poncijeva šema obećava veoma visoke kamate na pozajmice investitorima.

Na internetu se mogu pronaći brojni komentari i optužbe o bezbroj prethodnih identičnih prevara od strane iste kompanije.

Tu su i još gore otpužbe o falsifikovanim papirima, lažnim adresama i registracijama, vođenju policijskih istraga protiv istih likova još od prethodnih prevara.

EY Češká republika je takođe upozorio da su se služili lažiranjem. Takođe, lažirani dokument još uvek je dostupan na njihovom sajtu.

Da li Baka Prase svesno koristi svoj uticaj da neupućene ljude navuče na 100% prevaru, ili je zbog navodnih seks-skandala sa maloletnim devojkama i krivične prijave ostao bez unosnih sponzorskih ugovora, prosudite sami.

Starleta organizovala nelegalnu nagradnu igru i pokušala da “zgrne” 10 miliona dinara

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
184 Shares
184 Shares
Share via
Copy link