Beograd Magazin

Baka Coka pre 3 godine ubila investitora zlostavljača, a presudila i sebi kad ju je Vučić oklevetao pred kamerama

baka-coka
FOTO: V. LALIĆ / RAS SRBIJA

Početkom septembra 2018. godine, dakle pre tačno tri godine, penzionerka od 70 godina, Stojanka Stojanović iz Beograda, poznatija kao baka Coka, kažu, hladnokrvno je ispalila tri metka i ubila čoveka. Baka Coka nije imala ni jedan prekršaj u životu.

Čovek kojeg je ubila, investitor Zoran Trifunović, devet puta je pravosnažno osuđivan samo u svom rodnom mestu, u Jagodini, dok se nekoliko slučajeva vodilo protiv njega i na beogradskim sudovima.

S one strane zakona postao je je “poznat” prvi put sredinom devedesetih godina. 2013. osuđen je za nanošenje lakih telesnih povreda, kao i zbog teškog dela protiv sigurnosti, odnosno obezbeđenja gradilišta.

Sve izrečene sankcije su, međutim, bile uslovne kazne zatvora u trajanju od jedne do dve godine ili novčane u iznosu od 20.000 do 200.000 dinara, navode mediji.

U to vreme mediji su pisali da je protiv Trifunovića podneto više krivičnih prijava i da su ih podneli oštećeni građani i sve terete investitora za nedozvoljenu gradnju.
Zoran Trifunović je u Jagodini gradio nekoliko objekata koje zbog nedostatka novca nikada nije završio. U nekim njegovim zgradama čak su i kupci stanova posle useljenja morali sami da uvode vodu i struju. Mnogima je dugovao novac i zbog toga je retko odlazio u svoj grad.

Jagodinci kažu da je bio i vlasnik hotela i restorana “Šumadija” u tamošnjoj ulici kneza Lazara, ali je zbog dugovanja navodno odlučio da to proda.

Hapšen je i jer je organizovao, zajedno s izvođačem radova Ljubomirom Tadićem, grupu od dvadesetak mladića koji su 2009. pretukli penzionere Koču Kostovskog i njegovu suprugu Menku, a zatim im demolirali porodičnu kuću u ulici Stanka Vraza na Zvezdari, o čemu su u to vreme izveštavali beogradski mediji.

Inače, investitor Trifunović tada nije negirao da je on organizovao grupu momaka da da upadnu u dom porodice Kostovski. Ali, tvrdio je da porodica laže da ih je grupa nasilnika tukla.

Trifunović je tada rekao da je dobio dozvolu da poruši objekte porodice Kostovski.

Šta je to što je jednu baku, penzionerku od 70 godina nateralo da uradi nešto što je nepojmljivo, da oduzme tuđi život? Baka Stojanka sa Zvezdare je, kažu, ispalila tri metka u stomak i glavu investitoru Zoranu Trifunoviću koji je sprovodio kampanju zastrašivanja ne bi li je primorao da proda kuću i plac na Zvezdari u kojoj živi sa sinom. Nije više mogla da izdrži torturu i pritisak.

Šta je u svojoj glavi i duši preživljavala, samo je ona znala, jer, odbila je da iznese odbranu pred nadležnim tužilaštvom uz tvrdnju da nije psihički i zdravstveno spremna. I verovatno nije bila.

Baka Stojanka je policiji rekla da je pucala u Zorana Trifunovića, jer više nije mogla da izdrži tenziju u vezi sa sporom koji su vodili zbog placa. Do suđenja nije došlo jer je optužnica menjana više puta, baka Coka je za to vreme bila uglavnom u kućnom pritvoru. Rekla je da ako mora na sud obesiće se u šupi.

Javnost je bila podeljena, mnogi su navijali za penzionerku sa Zvezdare koja je, kako su govorili, “uzela pravdu u svoje ruke” i za nju osećali empatiju.

Kako je i zašto predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vazda u žurbi i bez vremena da spava, diše, jede, a izgleda i da misli, našao vremena da baš o ovoj baki govori, i to gnusne, strašne stvari, a o ubijenom osuđivanom “investitoru” budu mu prepuna usta hvale, nikada nećemo znati. Znamo samo da je penzionerka Stojanka sa Zvezdare u oktobru pokušala a u decembru 2020. uspela da izvrši samoubistvo, a zbog ovih i ovakvih reči možemo da kažemo da joj je “zaštitnik najstarijih građana” stavio kamen na i tako opterećenu dušu. Vodenični.

Evo šta je Otac, Sin i Sveti duh nacije izgovorio pričajući o penzionerki Stojanki sa Zvezdare i investitoru Zoranu iz Jagodine:

“…Hladnokrvno upucala čoveka; nevinog čoveka. Onda ste izmislili priču kako je to investitor koji je progonio pa rešila baba da uzme pravdu u svoje ruke. Živela baba?…‘Oćete da iznesem dosije da vam kažem šta je ta baba radila sve u životu? Koga je sve pokušala da ubije u životu? Da vam pričam o tome?...” reče Vučić obraćajući se medijima na nekom političkom skupu, koristeći i ovaj slučaj za politički ping-pong sa novinarima i opozicionim liderima.

Pričajte nam, predsedniče, o tome. Iznesite dosije Stojanke Stojanović, penzionerke iz Beograda, ispričajte nam šta je “ta baba radila sve u životu i koga je sve pokušala da ubije u životu”, kako onomad rekoste. Baba Coka od 72 godine verovatno vas je pažljivo slušala. I čula da je, eto, ubila nevinog čoveka, a da je sve to ostalo izmišljeno. On je nevin jer je predsednik tako rekao. I ona je mafijaš i zločinac sa dosijeom koji ko zna koga sve nije hteo da ubije jer je predsednik to rekao.

Da ponovimo, Stojanka Stojanović je, u oktobru 2020. pokušala, a u decembru uspela sebi da oduzme život. Pronađena je sa nožem u grudima, a u oproštajnom pismu koje je starica ostavila iza sebe poručila je da ne može više da izdrži veliki pritisak pod kojim je konstantno.

I pored svih dokaza, pored svih presuda i postupaka u toku, Zoran Trifunović za ovu državu, odnosno njenog predsednika bio je nevin čovek. Penzionerka od 70 godina hladnokrvni ubica i zločinac svetskog ranga sa dosijeom.

Svi koji su saosećali sa bakom trebalo bi da se stide, jer, ovo nije država u kojoj smeš da osećaš empatiju prema babi koju je neko sa zaista, potvrđeno debelim dosijeom doveo do ivice pucanja, i bukvalno. Ovo je država gde se neguju investitori i “investitori”, i gde prava imaš samo ako nisi običan građanin. Ovo je država investitora, i što pre to shvatimo, to ćemo manje da se mučimo misleći i promišljajući.

Mada, mi i dalje čekamo da vidimo dosije penzionerke Stojanke Stojanović i šta je sve to ona radila i koga je sve pokušala da ubije. Da nam, kao i cela ova priča, bude za nauk i opomenu. Nekome samo za opomenu. Ne možeš da braniš kućni prag i svojinu od investitora. Jer isti ti investitori zovu se možda drugačije, ali su i dalje miljenici države.

Neodbranjivo je sve što pokušamo da branimo, ako investitor baci oko. Ili, ipak možda i nije baš tako?

Sin baka Coke optužene za ubistvo investitora: Moja majka upravo umire

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Sve dok na vlasti budu gadovi, podlaci i moralne nakaze odnarođene, korumpirane, profitersko-pljačkaške srpske političke klase i njene frakcije SNS -sramote nad sramotama- Srbija će tonuti, narod siromašiti, a mafija odlučivati o svemu.

OGLAS

500 Shares
500 Shares
Share via
Copy link