Dogadjaji Festivali

Baby exit ovog vikenda na Tvrđavi

Baby exit – Festival optimizma održaće se u petak i subotu, 21. i 22. maja, od 16 do 19 sati na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ovogodišnji moto jednog od najvećih festivala za decu i porodicu u ovom delu Evrope je „Srbija po meri mladih“, koja će biti predstavljena u „Ulici odgovornosti“. Domaćini ovog dela manifestacije su Fakultet za pravo-političke studije i AIESEC, koji će se baviti temom – Kako stvoriti ambijent da mladi ostanu, žive i rade u našoj zemlji.

Na festivalu će nastupiti i učenici Poljoprivredne škole iz Futoga sa Domom učenika, koji će predstaviti projekat – Šansa Srbije u ruralnom razvoju, gazdinstvo 21. veka i razvoj sela. Na festivalu Baby exit učestvovaće i štićenici Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, Udruženje Prevent, Dom Veternik, Crveni krst Novog Sada, Udruženje Čepom do osmeha, Mala srećna kolonija, Školska patrola…

baby-exit1

Posetiocima, posebno malim i velikim maturantima i njihovim roditeljima na štandu EU Info pointa biće dostupne informacije omogućnostima daljeg školovanja, volontiranja, razmene đaka i studenata.

Kako izgraditi Srbiju snagom kreativne mlade generacije pokušaće da pokaže i približi deci i njihovim roditeljima blizu 300 izvođača. Oni će predstaviti Novi Sad i pametno odrastanje u njemu sa puno igre, interakcije i vršnjačke komunikacije, kroz teme u oblasti kulture, ekologije, obrazovanja, društvene odgovornosti.

baby-exit

Deci, mladima i roditeljima će približiti kulturu 21. veka kroz multikulturalnost i prve lekcije iz kreativne industrije, oslikavajući ekologiju, ruralni razvoj, nauku, umetnost, zdravlje, ishranu… Organizatorima iz InterArt-a će u tome pomoći mnogobrojni partneri: Informacioni kutak Evropske unije u Novom Sadu – EU Info point, IDEA, AIESEC, fakulteti, škole, klubovi, Turistička organizacija i Grad Novi Sad.

Posetite Cvetnu pijacu.

rtv.rs

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Ivana Vukovac

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share