Svet Vesti

16 beba koje su u zemljotresu ostale bez roditelja predsedničkim avionom prevezeno u Ankaru

Avion sa bebama turska
Foto: Profimedia

Katastrofalni zemljotresi magnitude 7,8 i 7,5 po Rihteru, koji su u ponedeljak pogodili Tursku i Siriju, potpuno su uništili lokalnu infrastrukturu, a broj žrtava neprekidno raste.

Spasioci iz čitavog sveta, uključujući i Srbiju, pristigli su u Tursku kako bi tragali za povređenima ispod ruševina, a do sada je izvučen veliki broj osoba – od tek novorođenih beba, do starijih ljudi.

Tako je turski predsednički avion prevezao u sredu (8. februar) 16 beba iz Kahramanmarasa koje su preživele zemljotres, javlja agencija Anadolu, a prenosi 24 Sata.

Nažalost, one su nakon ove prirodne katastrofe ostale bez roditelja. Njihov identitet nije poznat, a radi se o bebama starosti do godinu dana.

Bebe su nakon sletanja aviona na aerodrom Esenboga prihvatili predstavnici Ministarstva za porodicu i socijalnu zaštitu i prebacili ih u gradsku bolnicu Etlik.

Više od 110.000 spasilaca, sa više od 5.500 vozila na licu mesta pomaže ljudima u najteže pogođenim područjima, a broj poginulih trenutno iznosi više od 16.000, prenosi Tanjug.

Izvori: 24 Sata, Tanjug

Beba izvučena iz ruševina u Siriji, još je bila vezana za majku pupčanom vrpcom (VIDEO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link