Lifestyle Vesti Novi Sad

Avan i tučak – novosadsko mesto gde se sastaju začini iz različitih zemalja

Sigurno ste gledajući Džejmi Olivera pomislili „eh da imam taj začin moje jelo bi bilo baš kao njegovo i gde se nalaze ti bolje snabdeveni objekti”? U Novom Sadu je to prodavnica začina Avan i tučak u ulici Novosadskog sajma.

U ovoj neobičnoj prodavnici se nalazi preko 120 vrsta prvoklasnih začina, začinskog bilja, 8 vrsta soja soseva, 7 vrsta karija…  Vlasnici ove radnje su mladi, kreativni i pravi zaljubljenici u kulinarstvo. Ovde ćete naići na veliku ponudu veoma popularnog azijskog asortimana, za brzu pripremu azijskih jela.

avan-tucak-kofer

Ono što je zanimljivo jeste da se začini u prodavnici Avan i tučak ne kupuju na merenje, već su oni spakovani u teglice kako ne bi izgubili svoj miris i aromu. Na taj način su zaštićeni od svih negativnih uticaja vlage, gubitka arome, prašine i insekata. Svi začini stižu iz zemalja izvornog porekla.

avan-tucak-zacini

Iako 99 odsto začina ima lekovita svojstva, kupci u ovu prodavnicu dolaze po ukus, a ne po lek. Na ovom mestu se kupuju ukusi koji imaju lekovita dejstva. U poslednje vreme lekovita kurkuma je jedan od najprodavanijih začina, ali treba obratiti pažnju na njenu drečavu narandžastu boju i ukus, koji odaju kvalitet. U prodavnici Avan i tučak će te naći baš takvu, prvoklasnu kurkumu.

avan-tucak

Cene začina se kreću od 50 dinara koliko košta štapić cimeta do 290 dinara za začine, a van konkurencije je svakako pravi iranski šafran koji je najskuplji i cena mu je 1.100 dinara. Na ovom mestu ćete naći najljuću papriku Karolinu riper, koren života Žen-šen, različite mixeve za ljubitelje ljutih papričica. Zatim soseve kineske i japanske, đumbir sos, sečuan sos, biber sos, čili sos, hoisin sos, goveđi, praziluk sos, tahini i još mnoge druge.

avan-tucak-bilje-zacinsko

Možda ste se pitali zašto se ova prodavnica zove baš Avan i tučak, e pa upravo na ovom mestu možete kupiti i avane, kao i mlinove, drvene dozere za med, ali i med i proizvode od meda, najkvalitetnija ulja… Kada ne znate šta biste za ručak, svratite do Novosadskog sajma broj 9, jer ćete ovde dobiti inspiraciju, a njihova aroma se širi do Bulevara. Čak imaju i začinski mozaik koji se zove „Imam ideju za čorbu“.

avan-tucak-polica

Ukoliko ne znate šta biste sa nekim nesvakidašnjim začinom, samo ga pomirišite i znaćete u koja jela biste mogli da ga stavite, a začin za svačiji ukus ćete sigurno pronaći u novosadskoj prodavnici Avan i tučak ili putem njihove Facebook stranice. Uskoro će ovi začini biti dostupni i putem online prodaje.

5 sjajnih recepata za preukusne butkice

Kako da napravite savršen krompir pire?

5 sjajnih recepata za malo drugačije supe

Svinjska rebra ispod sača

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Avatar

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

komentar

Klikni da objaviš komentar

1.4K Shares
1.4K Shares
Share via
Copy link