Lifestyle

Ova autorka murala zidove pretvara u bajke

Čuveni mural na fasadi novosadskog Kulturnog centra “Fabrika” je delo umetnice Jelene Gavrilović. Ona se, uz klasično slikarstvo i crtež, bavi i oslikavnjem enterijera (murala) upotrebnih predmeta i nameštaja, a bele zidove pretvara u umetničku bajku.

oslikavanje-enterijer
privatna arhiva

Umetnica iz Šapca Jelena Gavrilović je u Novom Sadu ulepšala mnoge zidove vrtića, igraonica i dečijih soba, a njen rad je veoma cenjen i tražen širom regiona. Zavšila je školu crtanja i slikanja Kuluturnog centra Šabac, Školu umetničkih zanata, smer konzervator zidnog i štafelajnog slikarstava i diplomirala slikarstvo na ALU u Beogradu. Ona je od 2006. do 2011. radila kao nezavisni umetnik u Americi, gde je i usavršila tehnike oslikavanja zidova. Učestvovala u više od 15 petnaest grupnih izložbi i 3 samostalne u Beogradu, Šapcu i Čikagu.

enterijer-zidovi
privatna arhiva

Ova umetnica trenutno živi i radi u Srbiji i bavi se oslikavanjem zidova, što polako i u našoj zemlji prerasta u opšti trend u oblasti uređenja enterijera. Ona osilkava privatne i poslovne objekate igraonice, vrtiće, restorane, kancelarije, salone, dečije sobe, kuhinje.

U ponudi ima murale različitih motiva, ručno slikane tapete, airbrush senčenje i toniranje zidova, tatto za zidove, imitacije kamena i drveta.

– Kada se školujete za slikara od svoje šeste godine i zavrsite Akademiju, nema motiva koji je specijalno težak ili teži od nekog drugog, jedina razlika može biti u tome koliko je sam motiv privlačan i zanimljiv, koliko slobode mi dozvoljavaju u izrazu, pa nekada više uživam slikajući motive koji su originalni i moja kreacija, a ne kopija neke postojece slike – kaže Jelena.

oslikavanje-frozen-enterije
privatna arhiva

Klijenti se interesuju  za razlicite motive, postoje faze u godini kada je neki motiv popularniji od ostalih, kao na primer junaci iz crtanih filmova poput crtaća Frozen.

Iako Jelena stoji iza mnogih šarenih i bajkovitih zidova širom regiona, iznenadili biste se činjenicom da je u njenom domu oslikana samo dečija soba.

Više o Kineskoj četvrti možete pročitati ovde

Ili

Više njenih radova možete pogledati u galeriji

 

Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


269 Shares
269 Shares
Share via
Copy link