Novi Sad Vesti

Autom naleteo na aktiviste u Novom Sadu, Vučević protestante nazvao bednicima (FOTO)

novi sad protest
Foto: printscreen

Na jučerašnjem (27. februar) protestu protiv izgradnje novog mosta u Novom Sadu desilo se nekoliko icidenata, a jedan od njih dogodio se tokom desetominutne blokade kružnog toka na Bulevaru Evrope.

Naime, jedan automobil zaleteo se da probije blokadu i tom prilikom zamalo udario policajca u civilu, koji je potom sugerisao aktivistima da propuste automobil.

Dok su se aktivisti sklanjali da propuste automobil vozač se zaleteo velikom brzinom i tom prilikom kolima udario jednog aktivistu koji je sedeo na zemlji i aktivistkinju Milenu Ruškuc, koja za N1 kaže da je potom grupa protestanata prišla automobilu, u nameri da ga spreči da nastavi dalje.

Ruškuc kaže da ju je tom prilikom žena koja je sedela na suvozačkom sedištu snažno udarila po ruci i iz ruke joj izbila telefon koji je tom prilikom oštećen.

Ovaj incident prokomentarisao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i na svom Fejsbuk profilu napisao da je „u Novom Sadu danas napadnut čovek sa trudnom ženom i detetom u kolima, a napali su ga oni koji mrze naš grad, obične kukavice i bednici, ‘ljudi’ koji žele da zaustave razvoj našeg grada, koji ne žele da Srbija ide napred“.

„To što mrzite sve svoje, to što ste u stanju da maltretirate trudnicu, da uništavate sve pred sobom da biste iskazali svoje autošovinističke frustracije, to što se svim silama trudite da Novi Sad i Srbija budu na smetlištu istorije – neće vam uspeti“, napisao je Vučević.

Milena Ruškuc kaže za N1 da je slučaj prijavljen policiji.

Podsetimo, na protestu je došlo do još jednog incidenta, kada je aktiviste Omladinske studentske organizacije napala grupa muškaraca sa metalnim šipkama.

Izvor: N1

Pritisci vlasti na novosadske aktiviste moraju da stanu, bahatošću ugrožavaju živote mladih

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

134 Shares
134 Shares
Share via
Copy link