Kolumne

Vučić bez pancira izašao pred atentatore i prestrašenom Vulinu pokazao šta je hrabrost

aleksandar-vucic-aleksandar-vulin
Foto: Telegraf

Sećate se kad je onomad rečeno da je kriminalni klan Veljka Belivukova radio direktno za predsednika Srbije i njegove kumove i političke saborce? Izašlo je to iz grla čoveka koji se predvodio klan kome se sudi za monstruozna ubistva i likvidacije.

I takvima se, razumljivo, ne može verovati. To je bio jednoglasni stav vladajuće elite koja je sve koji su smatrali da se bilo šta od ovih navoda, možda treba provući kroz kantar Justicije, nazivali izdajnicaima i članovima Belivukove „poslaničke grupe“.

Elem, suđenje je nastavljeno a na istom mestu, od istih ljudi saznajemo da su pripremali atentat na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Što bi rekli stari Heleni: „Ovo ti je Dionise i de facto i de jure i nemoj da ti padne napamet da preispituješ tvrdnje okorelih kriminalaca koji bi učinili sve da se izvuku od oštrice mača pravde“.

Hrabri, a pre svega promućurni i razboriti predsednik uvažava mišljenje koljača iz Ritopeka, aminujući sve rečeno. I zato krenimo od „promućurni“, pa ako hoćete i „obavešteni“ da bismo poentirali sa lavovskom prirodom šefa države.

Nisu naše službe mogle da izmišljaju nešto. Pojaviće se novi podaci, imamo nove pakete sa telefona skinute. Počinju da govore o ubistvu i napadu na mene, sad imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama učestvovao. Ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i u prvom pokušaju i u sledećem pokušaju“, kaže predsednik govoreći o atentatu koji je navodno bilo planiran prošle godine u vreme otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji (januar 2021.)

I to je predsednik znao još tada. I šta on radi?

– Ja sam se u tom trenutku okrenuo prema Vulinu, pre nego što sam krenuo ka govornici, i pitao ga: ‚Šta ti je, šta se ti treseš od straha –  priča predsednik dodajući u maniru Herkula strašnog:

– Ako smo zemlju doveli dotle da kriminalci mogu da ubiju šefa države, onda to govori o nama. A da se krijem od svog naroda to mi ne pada na pamet. Dok sam živ ću da idem u svoj narod, pancir da nosim neću.

Prethodno je predsednik rekao “da su tog dana zbog velikog prostora na kojem se nalazio bili angažovani svi snajperisti i specijalci koje Srbija ima.

Istine radi, recimo i to da smo o ovom atentatu saznali još lani kada nam je na tri meseca ponavljano da je predsednik ugrožen ali nam nijednom nije saopšteno da li je ijedna institucija u zemlji pokrenula istragu povodom ovih navoda jer sumnje a posebno tvrdnje na atentat predsednika su najveća moguća pretnja državnoj bezbednosti jedne zemlje.

– Znam da je Srpska napredna stranka jedina stranka u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako i da nema zaštićenih – poručiće ovi povodom prošle godine, Ana Brnabić.

Obećano – ispunjeno, nekadašnji član Srpske napredne stranke, po sopstvenom prizanju, Veljko Belivuk  i njegova banda završavaju iza rešetaka.

Dok neko ne strada, Vučićevo kumče se neće smiriti u divljanju po beogradskim ulicama (VIDEO)

Luftika redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

666 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap