Horoskop

Astro analize za ovu nedelju (21. april-1. maj)

Kao takav, i dalje ide u prilog osjećaju iscrpljenosti i nedostatku energije da reagujemo direktno na ono što nas usporava. U kombinaciji sa retrogradnim Merkurom, može se desiti da ćemo imati situacije gdje će neko iz okoline pokušati da nas zavara, a mi ćemo to odmah shvatiti. Ova reakcija shvaćanja bi moglla u nama pobuditi mnogo puta jaču agresiju nego prije. Jako je bitno osloniti se na vibraciju Venere, koja u znaku Bika govori da trebamo ipak, pasivno reagovati.

Pozicija Sunca

Sunce nam ove sedmice daje mogućnost da unovčimo rad koji smo pošteno i profesionalno uradili. Moguće su i nagrade. Pošto je pozicionirano u znaku Bika, nadajte se obilju užitka i sposobnosti da lako dođete do svega što trebate. Samo, ukoliko tražite razumjevanje i duhovni mir, to ćete teže naći ovih dana.

Ponedeljak

Astro Analiza: Mjesec će biti pozicioniran u znaku Strijelca. Kao takav, unosi dozu entuzijazma i spontanosti, ali i nervoze i burnih reakcija. Imat ćemo namjeru da istaknemo svoju disciplinu, a danas je i moguće da ćemo imati iznenadne izboje energije. Iako je moguće da će se iskazati dosta optimističnih momenata, imaćemo problem što će danas biti i mnogo promjenjivih osjećaja. Ne upadajte u zamku sumnji i pretpostavke, ipak idite sa planiranjem stvari koje vas čine sretnijima u budućnosti.

uticaj-kristala-vatra

Runa Sowoleo nas upozorava na bezrazložnu sumnju. Ona može biti usmjerena na ljubav koju osjećamo prema ženi (ukoliko ste muškarac) ili ljubav koju osjećamo  da nam muškarac nudi (ukoliko ste žena).  Ova runa govori da nema mjesta za naše sumnje. Osjećanja koja su nam data su istinita. Možda nas zbunjuje to što osoba pokazuje svoju ljubav na način na koji mi ne pokazujemo svoju?

Sugestija kristala: Lapis lazuli nam može pomoći da naše emocionalno stanje ostane optimistično unatoč svim varijacijama energije oko nas.

Ukoliko trebate konsultaciju astrologa ili kristaloterapeuta javite nam se u inbox stranice: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija

Utorak

Astro Analiza: Mjesec je i dalje u znaku Strijelca, ali njegova energija opada jer je na izlazu. Osjetiti ćemo da se neke vrste poriva u nama mjenjaju i postaju stabilniji i skladniji, ali i manje dokučivi. Nema razloga za strahom! To se dešava jer mjesec ulazi u egzil, znak Jarca. Jedino bitno je slijediti potrebe svoga srca i one će nas dfovesti do neke budućnosti o kojoj maštamo.

Runa Thurisaz nam govori da slobodno slijedimo danas srce. Ukoliko osjetimo da su nam neke osobe neprijatelji i da one nemaju dobre namjere, to je vjerovatno tako. No, upamtite da kroz odnos sa tim osobama možete transformisati sebe u odličnom svjetlu pred Stvoriteljem.

Sugestija kristala: granat bi nam dao bolju povezanost sa našim osjećanjima.

Ukoliko trebate konsultaciju kristaloterapeuta ili astrologa javite nam se u inbox stranice: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija

Srijeda

uticaj-planeta-zemlja

Astro Analiza: Danas je mjesec u egzilu, u znaku Jarca, pa tako možemo osjetiti da nismo u stanju ući u dublji značaj svojih emocija. Ovo ćemo lakše postići ukoliko se usmjerimo na to što bi nas usrećilo i ukoliko osmotrimo ono što nam daje energiju da bez posebbnog emocionalnog vezivanja se prepustimo nekim bitnim stvarima. Ukoliko imamo osjećaj da je vrijeme početka nečega novog za nas, onda je vjerovatno tako.

Runa Uruz nam govori da naša žrtva će se sigurno isplatiti, ali da za rezultate trebamo čekati jedno određeno vrijeme da prođe.

Sugestija kristala: Oniks bi nam unio dozu mudrosti koja bi nas odvela do onoga što trebamo.

Ukoliko trebate konsultaciju astrologa ili kristaloterapeuta javite nam se u inbox stranice: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija

Četvrtak

Astro Analiza: Danas će više vladati naš razum nego naše emocije, s toga ovo stanje je bitno iskoristiti. Ukoliko imamo namjeru reagovati kako bi ostvarili nešto više u budućnosti, to nije dobar način danas. Možda ono što vidimo kao kraj je, zapravo, novi početak?

Runa Berkana  nam govori kako danas možemo osjetiti neki vid duševnog pročišćenja koje će nam dati snagu da bolje sagledamo one nematerijalne stvari oko nas koje nas čine sretnima.

Sugestija kristala: Smeđi jaspis bi nam mogao dati stabilnost potrebnu za naš rad na budućnosti. https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija

Petak

Astro Analiza: Mjesec je ušao u znak Vodolije. Kao takav, nudi nam osjećanja u kojima lako možemo prepoznati druge, toliko jednako koliko i sebe. Sasvim ćemo prirodno planirati stvari za budućnost, ali je moguće da ćete pretjerano duboko zalaziti u neke misli. Danas nije dan u kom se trebamo perpustiti pasivnosti koja nam dolazi od Venere u Biku, danas je dan kada trebamo više djelovati, a manje razmišljati.

Runa Hagalas nam govori da je jako bitno prihvatiti stvari na koje ne možemo uticati. Za to ne treba da imamo strahove, jer ćemo jedino tako vidjeti pravo lice ovih stvari koje nam stvaraju kučnicu.

Sugestija kristala: Kalcedon plavi bi nam donio energiju da bez tjeskobe prihvatimo nešto što teško prihvaćamo.

Ukoliko trebate konsultaciju astrologa i kristaloterapeuta javite nam se u inbox stranice: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija

uticaj-planeta-mars

Vikend

U subotu ćemo imati bolju perspektivu nad onim što želimo graditi. Jako je bitno poći od sebe prvo. Danas je moguće da ćemo imati sa nekom osobom svađu ili nesporazum koja će nam pomoći da bolje opazimo svoje vrijednosti. Mjesec je i dalje, u toku subote pozicioniran u Vodoliji, a u nedjelju, mjesec ulazi u znak Riba. Kao takav nam nudi bolju i jaču intuitivnost i daje nam snagu  da uočimo ono što je sakriveno. Danas možemo raditi meditacije koje nas usmjeravaju da slijedimo svoje srce.  Današnji dan je dobar za odmor, ne samo radi toga što je ovo nedjelja, već radi toga što su planete skladne za meditaciju. Najbolji izbor bi bilo druženje u blizini vode, ili plivanje.

Runa Jera govori da je danas dan kada završavamo nešto što smo počeli i od toga očekujemo neku korist.Upozorava nas da danas nije dobro pretjerano razmišljati. Za nedjelju stoji runa Fehu koja nam govori o nekom dobitku, ali o tome da bi trebali nekoga zaštititi prema kome imamo osjećanja.

Sugestija kristala za subotu: Akvamarin bi nam pojačao osjećaj za estetiku i spiritualnost.

Sugestija kristala za nedjelju: CrMahovinasti ahat bi nam pomogao da svoju ljubav usmjerimo na pravu „adresu“.

Ukoliko trebate konsultaciju kristaloterapeuta javite nam se u inbox stranice: https://www.facebook.com/astrologijaikristalnaterapija

Mesečni horoskop pročitajte ovde

Ana Dominik Rodić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link