art-exclusive
kcns.org.rs
Dogadjaji Izložbe

Art Exclusive predstavlja strip umetnika Zorana Janjetova

Ciklus predstavljanja umetnika „Art Exclusive“ nastavlja se u četvrtak u 19 časova u klubu „Tribina mladih“ predstavljanjem Zorana Janjetova. Janjetov je jedan od naših najpoznatijih strip-crtača i ilustratora.

Ciklus predstavljanja autora i njihovih dela, pod nazivom „Art Exclusive“, koji je osmislio i pripremio poznati grafičar i dizajner Doru Bosiok. Sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju „iz senke“, Doru Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će nam predstavljati putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima.

Zoran Janjetov je pohađao školu za dizajn „Bogdan Šuput“ i Akademiju umetnosti u Novom Sadu, a osim stripa i ilustracije, bavi se i dizajnom knjiga, muzičkih omota, plakata, pakovanja itd. Stripovi Zorana Janjetova su publikovani na 16 jezika, u više od 30 zemalja.

Janjetov je autor strip serija „Bernard Panasonik“ (od 1981. do danas), „Avant L’Incal“ (scenario Alejandro Jodorowsky, izdavač „Humanoids“, 1988-1996), „Les Techoperes“ (scenario Alejandro Jodorowsky, izdavač „Humanoids“, 1997-2006), „Ogregod“ (scenario Alejandro Jodorowsky, izdavač „Delcourt“, 2015).

Od 2002. do 2008. godine bio je rezident-dizajner omota i grafičkih materijala za muzičku kuću „Crammed Discs“ iz Brisela. Radio je ilustracije za mnoge magazine i knjige, među kojima su i „Le Monde“, „Larousse“, „L’Express“ i „Cine Live“.

Susreti sa autorima u okviru ciklusa „Artexclusive“ se održavaju jedanput mesečno, a medijator je Doru Bosiok. Ulaz je besplatan, a više informacija možete saznati na zvaničnom sajtu Kulturnog centra Novog Sada. Posetioci se mogu fotografisati kao junak stripa Zorana Janjetova, a svoje fotografije mogu postaviti na Instagram nalog https://www.instagram.com/kc_novisad/ uz #Artexclusive.

Pogledajte šta vas očekuje u Muzeju Vojvodine.

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share