Lifestyle

Kada arhitekta sam sebi projektuje vikendicu nastaje magija (foto)

Na argentinskoj obali, ušuškana u borovu šumu, nalazi se ovo betonsko zdanje s bazenom na krovu.

Vikendica Casa L4 smeštena je u Costa Esmeraldi, slikovitom gradiću udaljenom oko četristo kilometara od Buenos Airesa. Objekat izveden potpuno u betonu, arhitekta Luciano Kruk i njegova devojka Ekaterina Künzel, dizajnirali su zajedno osluškivajući svoje želje i potrebe.

Iako je dominantni materijal vikendice beton sa veoma krutom formom, ona se prepušta okolnoj prirodi i, kako sam arhitekta ističe, vibrira u konstantnoj harmoniji sa njom.

Složili smo se da su drveće i specifična topografija dragulji koje projekat treba da poštuje. Želeli smo da kuća savršeno legne usred šume, okružena neposrednom atmosferom lokaliteta – rekao je arhitekta Luciano Kruk.

Prednja i zadnja fasada kuće prekrivene su staklenim zidovima, puštajući da okolni pejzaž prodre u kuću. Bočne strane u znatnoj meri izvedene su u betonu kako bi se obezbedila potrebna privatnost i hladovina.

U unutrašnjosti, četiri spavaće sobe sa zasebnim kupatilima smešten su u uglove, dok je centralni prostor organizovan kao otvorena dnevna zona.

Betonsko stepenište deli ovaj prostor, pa je sa jedne strane dnevna soba, a sa druge kuhinja sa trpezarijom, piše Dezeen, a prenosi Gradnja.

Preko betonskog stepeništa izlazi se na krov vikendice na kom je smešten bazen. Krovni izlaz je zastakljen, pa ima ulogu svetlarnika kuće.

Drvena vikendica iz snova koja se montira za samo 24 sata

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

112 Shares
112 Shares
Share via
Copy link