Magazin

Apsurdni seks-saveti iz 19. veka

Nekada je bilo nezamislivo da strast i zadovoljstvo idu uz bračni život. Kada je seksualni odnos bio neizbežan, supruga je jasno stavljala do znanja činjenicu da je na čin pristala mimo svoje volje. Ove smernice danas mogu da zvuče bizarno, ali u 19. veku bile su realnost.

Priručnik autorke Rut Smiders “Seksualni saveti za supružnike” iz 1894. godine sadrži nesvakidašnje saveze za ljubavni život u braku, a ovo su neki od njih.

Odbijanje

“Oprez: ukoliko ih ne odbijete, muškarci će svakodnevno zahtevati seks. Obavezno se usprotivite!”

Pasivnost kao reakcija na agresivnost

“Ako muškarac pokuša da vas poljubi u usta, obavezno okrenite glavu u stranu kako bi vas, umesto u usta, poljubio u obraz.”

Glavobolja

“Umor i glavobolja su najbolji prijatelji žena! Najbolje je da odglumite migrenu uveče, jedan sat pre odlaska na spavanje.”

Golotinja ni po koju cenu

“Ne izlazite nikada nagi pred supruga! Tako ćete bez potrebe u njemu probuditi želju!”

Ugasite svetlo

“Ako već ne možete da izbegnete seks, ugasite sva svetla u spavaćoj sobi. Budite mirni, možda će se saplesti i povrediti na putu do postelje, a vi izbeći nesreću.”

Pravite se mrtvi

“Ako dođe do odnosa, on treba da se odigrava upotpunom mraku. Pravite se mrtvi. I najmanji pokret može sugerisati uživanje.”

Bez romantike

“Čin ne sme biti nimalo romantičan. Dozvolite mu samo da vam podigne noćni ogrtač do kukova, a on sme da otkopča samo dugmad na donjem delu pidžame”.

Pričajte!

“Tokom odnosa ili ne progovarajte ni reč, ili neprekidno pričajte o kućnim poslovima.”

Okrenite glavu

“Muškarci su po prirodi perverzni, pa će povremeno poželeti da svoju gadost približe vašim ustima. Obavezno i uporno okrećite glavu u stranu.”

Ne dajte mu da zaspi

“Posle seksualnog čina, kao inteligentna supruga treba da sprečite muža da mirno zaspi. Zvocajte mu o tome šta sve treba da obavi sledećeg dana.”

Da li smo zaboravili na lepo ponašanje?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

420 Shares
420 Shares
Share via
Copy link