Svet Vesti

Korona antivakseri pretili doktorki mesecima, ona se na kraju ubila i ostavila oproštajnu poruku

Samoubistvo u Austriji

I to se dogodilo. Da jedna doktorica koja se dve godine borila za zdravlje i život obolelih od kovida, lekarka koja je apelovala na ljude da se vakcinišu i tako zaštite i sebe i druge, neko ko je brinuo i danonoćno radio da pomogne.  Takav  neko se na kraju ubio i to iz straha od antivaksera koji su doktorki  Lizi -Mariji Kelermajer mesecima pretili.

Naime, austrijski političari sada apeluju  na nacionalno jedinstvo nakon što je doktorka sebi  oduzela život.

– Stavimo tačku na ovo zastrašivanje i širenje straha. Mržnji i netoleranciji nema mesta u Austriji. Neki ljudi su zastrašivali doktorku i pretili joj, prvo na internetu, a potom i lično – rekao je predsednik Austrije Aleksander van der Belen.

Opraštajući se od doktorke Kelermajer predsednik van der Belen je rekao da se ona kao lekar zalagala za lečenje ljudi, zaštitu od bolesti i oprezan pristup pandemiji, ali to je, prema njegovim rečima, razbesnelo neke ljude, prenosi Rojters.

Telo doktorke, koja je često davala intervjue o borbi protiv pandemije korona virusa i promovisanju vakcinacije, pronađeno je juče u njenoj ordinaciji u Gornjoj Austriji.

Austrijski mediji citirali su tužilaštvo koje je saopštilo da je pronađena oproštajna poruka doktorke Kelemajer i da obdukcija nije planirana.

Izvor: Blic

Iza krivične prijave protiv dekana Medicinskog fakulteta stoje antivakseri

116 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap