Magazin

Ana Brnabić: Nikada se Desanka Maksimović neće izbacivati iz škola u Srbiji i tačka

Predsednica Vlade Ana Brnabić, oglasila se danas posle odluke komisije Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, koja je odlučila da iz trećeg razreda gimnazija isključi izbor iz poezije Desanke Maksimović, a iz četvrtog zbirku “Tražim pomilovanje”.

– Nikada se Desanka Maksimović neće izbacivati iz obrazovnog sistema Srbije. Nikada. Tačka – napisala je predsednica Vlade na svom Tviter profilu.

Povodom odluke komisije Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja oglasio se i ministar prosvete Mladen Šarčević koji je rekao da to nije konačna odluka i istakao da Ministarstvo neće dozvoliti da se ni na koji način smanji učešće Desanke Maskimović u okviru programa nastave predmeta Srpski jezik i književnost.

Kako je istakao, radi se o pokušaju Zavoda da se preorganizuje ono što Desanka Maksimović ima u školskom sistemu, ali ono što je važno istaći da je sve u proceduri i radnoj verziji.

– Sigurno kao ministar neću dozvoliti da bude smanjen, nego se zalažem da se apsolutno njeno učešće u školskom programu poveća, ne samo nje, već i drugih velikih pesnika. Ovu moju odluku sam preneo i Zavodu i Savetu – kazao je ministar za Tanjug.

Tražimo pomilovanje za Desanku Maksimović: Slavna pesnikinja izbačena iz školskog programa

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

429 Shares
429 Shares
Share via
Copy link