Srbija Vesti

Amerika uvela sankcije Vučičevim ljubimcima Radoičiću i Veselinoviću

radoicic i veselinovic
Milan Radoičić i Zvonko Veselinović

Sjedinjene Američke Države objavile su nove sankcije, koje su, između ostalih, obuhvatile i “biznismene” s Kosova Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića.

Veselinović i Radoičić gaje izuzetno bliske odnose sa vladajućom Srpskom naprednom strankom, a Radoičić je visokopozionirani predstavnik Srpske liste na Kosovu.

U obrazloženju se navodi da je Veselinović vođa organizovane kriminalne grupe i jedan od najozloglašenijih korumpiranih likova na Кosovu, u vrlo jakoj konkurenciji.

“Veselinović je angažovan u šemi velikih razmera podmićivanja sa kosovskim i srpskim bezbednosnim zvaničnicima koji omogućavaju grupi ilegalnu trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem između Kosova i Srbije. Grupa je takođe sklopila zaveru sa različitim političarima u nekoliko quid pro quo sporazuma, uključujući podmićivanje kosovskih bezbednosnih zvaničnika početkom 2019. kako bi se omogućile njihove operacije krijumčarenja između Srbije i Kosova i potkupljivanje kosovskih zvaničnika granične bezbednosti krajem 2017. kako bi se omogućio bezbedan prolaz krijumčarima”, navodi se na sajtu Ministarstva finansija SAD.

sankcije

Iz američke administracije ističu kako je organizovana kriminalna grupa Zvonka Veselinovića optužena za navodnu umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića u januaru 2018.

“Veselinović, Milan Radoičić, Željko Bojić i Marko Rosić, svi su navedeni u optužnici za ubistvo, a svaki je imao svoju ulogu u atentatu, odnosno zločinačkom poduhvatu”, stoji, između ostalog u obrazloženju.

Vučić otvaranje radova iskoristio za promociju firme Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

50 Shares
Share via
Copy link