Novi Sad Vesti

Budi Novosađanin – pridruži se velikoj akciji čišćenja Almaškog kraja 27. aprila

Foto: Screenshot

U Almaškom kraju, jednom od najstarijih i najautentičnijih gradskih četvrti, biće organizovana velika akcija čišćenja 27. aprila.

Akciju organizuje udruženje građana „Almašani“ zajedno sa EU info pointom, Novosadskim volonterskim servisom i JKP „Čistoća“ Novi Sad.

Organizatori ove akcije podsećaju na jedinstvenost ovog kraja, koji je uspeo da očuva starogradsku tradiciju i koji jedini svedoči o izgledu nekadašnjeg Novog Sada i životu njegovih stanovnika.

Osim svog izgleda, poznat je i po velikom broju intelektualaca i zaslužnih građana koji su tamo živeli kao što su porodica Hadži, Laza Kostić, Đura Daničić, Jovan Jovanović Zmaj i drugi. Po ovim znamenitim ličnostima nazvane su mnoge ulice u ovom delu grada.

– Iz poštovanja prema tradiciji i za lepšu budućnost našeg grada važno je da brinemo njihovoj čistoći. Zato se pridružite ovoj zajedničkoj akciji i pokažite da zajedno možemo mnogo – poručuju organizatori.

Akcija čišćenja Almaškog kraja kreće od Kulturnog centra Svilara u Đorđa Rajkovića 6b, gde će se u 17 časova skupiti svi ljudi dobre volje spremni da učestvuju u ovom poduhvatu.

Izvor: Blic

Pitali smo Novosađane zašto ne žele Balaševićev muzej u Univerzitetskom parku

OGLAS

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link