Srbija Vesti

Aleksića prijavilo još 20 devojaka

Od trenutka kada je vlasnik eminentne glumačke škole „Stvar srca“ Miroslav Aleksić (69) lišen slobode zbog optužbi da je silovao i seksualno zlostavljao svojih šest učenica, još 20 devojaka prijavilo je Aleksića policiji. I one tvrde da su bile njegove žrtve, pišu Novosti, a prenosi Danas.

Od njih se sada uzimaju izjave, koje će biti prosleđene Višem javnom tužilaštvu, koje će zatim doneti odluku hoće li protiv Aleksića proširiti istragu.

On je uhapšen zbog sumnje da je od 2008. pa do prošle godine, u prostorijama svoje škole, seksualno napastvovao tada maloletnu glumicu Milenu Radulović i još pet svojih učenica, a na teret mu stavlja osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.

Prema nekim informacijama, tužilaštvo bi od od srede trebalo da počne da uzima izjave od oštećenih.

Aleksiću je, nakon saslušanja u tužilaštvu, odlukom Višeg suda u Beogradu određen pritvor od 30 dana i on će najpre boraviti u karantinu, odnosno u izolaciji beogradskog Centralnog zatvora zbog situacije sa virusom korona.

Novosti pišu i da učitelj glume, po svemu sudeći, ima problema da angažuje advokata, pošto mu je u utorak punomoćje otkazao i Nemanja Jolović.

Tako je za tri dana promenio tri advokata, a još nekoliko poznatih kancelarija je odbilo da ga zastupa.

Jolović je rekao za Novosti, da je kad je posle određivanja pritvora Aleksiću pročitao naredbu za istragu, video je da jedna od oštećenih devojaka ćerka njegovog dobrog prijatelja i da je u sukobu interesa.

Aleksić je u Višem tužilaštvu na saslušanju u potpunosti negirao sve optužbe, uz komentar da mu nije jasan motiv zbog ga Milena Radulović i ostale devojke terete za ovako teška dela.

Branka Katić o Aleksiću: Govorio mi je da se sa 15 godina sisama probijam kroz svet

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
328 Shares
328 Shares
Share via
Copy link