Magazin

Prijatelji i porodica Aleksandre Božić u šoku: Njena smrt je misterija

Smrt Aleksandre Božić koja je u subotu uveče skočila sa Mosta slobode potresla je celu Srbiju, a njeni prijatelji i porodica i dalje ne znaju razlog zašto se odlučila na tako nešto.

Uvek je bila vesela i i pozitivna. Skoro svaki dan smo bile zajedno, ovo je užasno. Njena smrt je za sve nas misterija – kaže Aleksandrina drugarica Anja Karadžić.

Aleksandrino telo pronađeno je dva dana kasnije nakon izjava svedoka da su videli mladu devojku, koja je odgovarala Aleksandrinom opisu, kako skače sa mosta oko dva sata posle ponoći.

Njen nestanak je u nedelju ujutru policiji prijavila porodica, kada su shvatili da se Aleksandra nije vratila kući iz provoda, što se nikada pre nije dogodilo.

Prijatelji mlade Novosađanke, koja je pohađala dva fakulteta, u šoku su zbog samoubistva drugarice za koju kažu da nije imala nijedan problem.

– I dalje ne možemo da verujemo šta se desilo. Ona se uvek šalila, čak i na svoj račun. Bila je najpozitivnija osoba koju sam upoznala – rekla je ona.

Devojka dodaje da se sa Aleksandrom družila osam godina i da su bile najbolje drugarice.

– Svuda smo išle zajedno. Bila je nasmejana, retko tužna i nervozna. Njena smrt nam je misterija – kaže ona za Kurir.

„Šta tebe lepu, pametnu i mladu natera da prekineš svoj život?“

Aleksandrin brat Luka Božić i dalje ne može da veruje da mu više nema sestre i kaže da ništa nije ukazivalo na to da je nameravala sebi da oduzme život.

– Kobne večeri bili smo u kafiću u centru grada i svi smo bili raspoloženi. Pošto je bilo već oko dva sata posle ponoći, Aleksandra je rekla da bi da ide kući, a nama se još ostajalo i rekli smo joj: važi, vidimo se. Kada sam stigao kući, video sam da je nema, ali nisam ništa posumnjao jer se dešavalo da kada zaglavimo u gradu ona prespava kod drugarice – objašnjava Luka.

Obdukcioni nalazi Instituta za sudsku medicinu u Novom Sadu potvrdili su da na devojčinom telu nije bilo tragova nasilja, objavile su “Novosti”. Tokom narednih dana biće završena i toksikološka analiza

Kako kaže, agonija je počela kada ga je ujutru majka probudila da ga pita gde je Aleksandra.

– Rekao sam joj da je verovatno kod drugarice i kada sam je pozvao i čuo da nije tamo, krenula je naša agonija – priseća se potreseno Luka.

Dodaje da se majka odmah uspaničila jer je na društvenim mrežama videla da je neka devojka skočila sa mosta.

– Rekao sam joj da nema šanse da je to naša Aleksandra i počeo redom da pozivam prijatelje. Kada sam shvatio da nije ni sa kim od njih otišla kući, pomislili smo da postoji neki problem i prijavili slučaj policiji koja je krenula u potragu – priča nam Luka.

Aleksandru je iz centra grada taksista dovezao do autobuske stanice u blizini mosta. Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da je taksista na saslušanju rekao da ništa nije odavalo da će devojka učiniti sebi nažao, kao i da je taj vikend imao dosta vožnji na toj relaciji.

On je rekao da devojka tokom vožnje nije pričala, da je izašla na stanici pre mosta i platila vožnju, a da je on otišao misleći da će odatle ići autobusom kao i mnogi mladi koji žive u tom delu Novog Sada.

Aleksandra Božić sahranjena je juče na Novom groblju u Petrovaradinu u 15 časova.

Pronađeno telo nestale devojke u Novom Sadu

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


26 Shares
Share via
Copy link