Magazin Srbija

Fotografija Vulina i njegovog “ološa”, navijač FK Rad spominjan kao pucač klana Darka Eleza, i nikom ništa

vulin kovac 1629618046-vulin-kovac-foto-privatna-arhiva-768x498
Foto: privatna arhiva/predragpopovic.wordpress.com

Prečesto ministar policije Aleksandar Vulin navijače i huligane naziva „ološem“ za nekoga ko ima zajedničke fotografije sa osobama iz takvog društvenog miljea. Počele su u Srbiji kontraverzne fotografije da isplivavaju poput beživotnih tela političkih suparnika i novinara u svim do sada poznatim totalitarnim sistemima.

Srdačni i prijateljski zagrljaj Aleksandra Vulina i Vladimira Kovačevića Kovača, navijača rada koji je hapšen za nelegalno nošenje oružja „škorpion“ i čije se ime dovodi u vezu sa ubistvom Siniše Miličevića Tigra, kao izvršioca, za račun kriminalne organizacije Darka Eleza.

Mara Halabrin, majka Aleksandra Halabrina čije je telo pronađeno u Sopotu i čije ubistvo se dovodi u vezu sa klanom Velje Nevolje zbog poznate bliskosti sa navijačima Partizana, nakon što je videla fotografiju Aleksandra Vulina i Kovačevića, novinarima Nova.rs potvrdila je da se radi o Vladimiru Kovačeviću Kovaču kojeg zna kao poznanika njenog sina.

Njene sumnje da policija namerno ne želi do kraja da istraži ubistvo njenog sina čini se postaju sve opravdanije. Osim što je izgubila sina, ona se sada oseća dodatno obespravljeno i nemoćno jer sve ukazuje da politika i kriminal u ovoj državi održavaju vrlo bliske i prijateljske kontakte.

– Fotografiju sam videla sinoć i sve što mogu da kažem je da celu noć nisam oka sklopila. Ovim sam izgubila svaku nadu u policiju. Nisam je imala ni ranije, ali ovo sada me je dotuklo. Negde duboko sam verovala državi u kojoj sam rođena, ali šta sada da očekujem – kazala je Mara Halabrin.

Ona je inspektorima ukazivala na povezanost njenog sina sa pomenutim Kovačevićem, ali oni nikada nisu želeli da saslušaju Kovačevića, niti da ga privedu.

Policija ga, međutim, jeste privela 2020. godine i to nakon što je, posle upada u jednu kladionicu u Beogradu, u njoj zatekla skriveno oružje „škorpion“. Mediji su tada pisali da je upravo kod Kovačevića pronašen pomenuti automatski pištolj.

Kovačeviću, koji je, kako su pisali mediji, crnogorski državljanin, bio je navodno i zabranjen ulazak u Srbiju zbog ranijih krivičnih dela.

Otkako je pronađeno telo Halabrina u Sopotu, njegova majka Mara je više puta ukazivala na sumnjive okolnosti u potrazi, a zatim i u istrazi ubistva svog sina. Jedna od tih sumnji odnosila se i na ulogu Vladimira Kovačevića, jer upravo on, prema njenom mišljenju, može dati određene informacije o tome sa kim se njen sin kobnog dana sastao na Banjici i nestao bez traga.

mara
Foto: N1/Privatna arhiva

Objavljivanjem ove fotografije, kako kaže, izgubila je i poslednju nadu da će se ubistvo njenog sina rasvetlili jer su se njene sumnje, da policija namerno ne želi da istraži ubistvo jer imaju određene konekcije sa osobama koje su umešane, obistinile.

Ministar Vulin više puta je apelovao da građani mogu imati poverenje u svoju policiju, da sve slobodno prijave jer će im biti garantovana bezbednost jer će se “konačno stati na put kriminalu”. Nakon fotografija Danila Vučića sa Aleksandrom Vidojevićem, izjava Marka Miljkovića i Veljka Belivuka o susretima sa Aleksandrom Vučićem i Aleksandrom Vulinom, te ove poslednje fotografije postavlja se pitanje gde je granica u toleranciji nacije?

Umesto da objasni odakle ova fotografija i kako je ona uopšte mogla da nastane, Aleksandar Vulin nastavlja u svom stilu da daje neobjašnjive izjave. Sada je najavio da će se on kandidovati za predsednika Srbije ukoliko Aleksandar Vučić odluči da ne želi drugi mandat.

– Nas dvojica smo saborci. Ako Srpska napredna stranka neće da se bori, onda će Pokret socijalista. Imaju boljeg od mene, to je Aleksandar Vučić, ali nemaju drugog boljeg od mene, prema tome, ili će on da se kandiduje, ili ću ja – rekao je Vulin za TV Prva.

Svestan je i aktuelni ministar policije da bi to značio politički kraj sadašnje garniture, pa prema tome ovo se može tumačiti kao bacanje prašine u oči javnosti. Ostaje pitanje šta je sa ovom fotografijom jer javnost traži objašnjenja.

Šta se mora dogoditi i kakvi se dokazi prezentovati da bi narod odagnao strah, nezainteresovanost i apatiju pretvorio u inicijativu kojom bi se sve indicije rasvetlile i kako bi istina konačno isplivala i osvetlila mrak u kojem se naše društvo nalazi?!

Neko je ovim kriminalcima dao previše moći, a sve ukazuje da je ovakva podrška dolazila sa najviših mesta u državi, smatraju upućeniji u kriminalne i policijske strukture. Gde je, dakle, granica? Da li bi hipotetičke fotografije Vulina ili Vučića iz Ritopeka uopšte dovele do nekih reakcija državnih organa, građana ili međunarodne zajednice?!

Čini se da je sprega toliko jaka i da nikog više zapravo nije briga. Toliko o našem osećaju patriotizma i rodoljublja…

Tužiće sami sebe i na poligraf se nakačiti. Evo zašto Vučiću i Vulinu ne gine zatvor

 

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link