Magazin

Ovo je vaterpolista na kog je pucano u Zemunu, drugar Velje Nevolje i Saleta Mutavog

vukovic-belivuk
FOTO: SCREENSHOT/ALEKSANDAR VUKOVIC / FACEBOOK

Na Aleksandra Vukovića, pripadnika grupe „Vandal bojs“ bliske Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, pucano je 23. juna u Prvomajskoj ulici u Zemunu.

Na Vukovića, koji se sa Radetom S. nalazio u automobilu, napadač je vatru otvorio iz crnog „forda“ sa zatamnjenim staklima.

Na internetu se pojavio snimak napada, na kom se vidi kako se vozač „forda“ polukružno okreće kada je ugledao automobil u kom se nalazio Vuković. Zapucali su kada im se približio, a Vuković i Rade S. su izašli iz vozila i pobegli.

Policija je identifikovala trojicu napadača i za njima se traga, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova nije objavilo informacije o njihovom identitetu, kao ni detalje napada.

Pojedini mediji su preneli informaciju da je napad bio opomena Belivuka Vukoviću, ali i drugima koji se bore za prevlast na južnoj tribini, međutim, za takve navode, za sada, nema potvrde. Sa druge strane, prema nezvaničnim saznanjima „Blica“, ne isključuje se mogućnost da je u pitanju drugi sukob.

Inače, ovo je drugi put za dva meseca da se Vuković dovodi u vezu sa pucnjavama u Zemunu.

Naime, njegov prijatelj U. K. (26) je u istom naselju teško ranjen u aprilu ove godin, a Vuković ga je tada sa P. Ć. povezao u bolnicu u Zemunu.

On i P. Ć. su nakon toga saslušani, ali nisu policiji dali više detalja o napadu i samom napadaču.

Ranjeni je tada odbio saradnju sa policijom i rekao da ne znam ko je i zašto pucao na njega.

Motiv napada do danas nije poznat, a prema nezvaničnim saznanjima „Blica„, misli se da nema veze sa navijačkim obračunom.

Vuković je, inače, policiji poznat kao pripadnik grupe „Vandal bojs“, koja se izdaje za navijačku grupu, a bliska je Belivuku i njegovim „Principima“.

Prošle godine je, prema nezvaničnim informacijama, po hapšenju klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji je optužen sa sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje, priveden, ali je ubrzo pušten.

On je prethodnih godina na pofile na društvenim mrežama postavljao slike sa vođama „Principa“, odnosno „Janjičara“, kako se tada zvala grupa, Veljkom Belivukom i ubijenim Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi.

vukovic-sale
FOTO: SCREENSHOT/ALEKSANDAR VUKOVIC / FACEBOOK

Bio je i jedan od najboljih drugova Demira Jukića (18), mladića koji je upucan u masovnom obračunu sa navijačima Crvene zvezde 2017. godine, a čiji ubica do danas nije pronađen.

Osim toga, dugogodišnji je igrač Vaterpolo kluba Partizan.

Vujošević: Sale Mutavi i Velja Nevolja su bili pod kontrolom SNS-a

OGLAS

146 Shares
146 Shares
Share via
Copy link