Balkan Putovanja

Sukob Kosovara i lokalaca na plaži u Albaniji, 4 osobe ubijene, turisti napuštaju letovalište

albanija-velipolje-ubistvo

Četiri osobe su ubijene i još četiri ranjene juče u oružanom okršaju na plaži u Velipoji na severu Albanije. Sukob za nekoliko metara teritorije plaže u Velipoji na severu Albanije okončan je sa 4 ubijena i 4 povređena.

Dok se Albanija pokušava da oporavi od posledica pandemije, četvorostruko ubistvo na severu zemlje preti da ugrozi turističku sezonu.

Najmlađa žrtva je 20-godišnji Mizerim Zeneli, koji je tog dana počeo da radi kao konobar u hotelu Gocaj. Pored njega, poginuli su Kujtim Ferracaku (59), Kshovani Gocaj (25) i Edmond Gocaj (38).

Pucnjava se dogodila u sukobu porodica Ferracaku i Gocaj zbog nekoliko metara plaže.

albanija-velipolje-letovanje

Porodice su se navodno sukobile juče u podne oko ležaljki. Iz preliminarnih informacija saznaje se da su članovi porodice Ferracaku otišli ​​u hotel ‘Gocaj’ posle ponoći kako bi razjasnili sukob oko ležaljki. Dvoje vlasnika hotela sukobili su se međusobno i svađa je ekskalirala u pucnjavu.

Ono što je primetno na snimcima sa lica mesta je činjenica da je ulica prepuna ljudi, uglavnom turista, a u jednom trenutku se podiže puška.

Jedan broj turista je jutros odlučio da uzme torbe i vrati se tamo odakle je i došao, u strahu od novih sukoba iz osvete.

Plaža Velipolje je najsevernija plaža jadranske obale Albanije i udaljena je oko 22 kilometra od Skadra. Velipolje je posebno poznato mesto zbog čak 250 sunčanih dana godišnje.

Čitaoci albanskih portala upozoravaju da je u pitanju sukob između kosovskih i lokalnih Albanaca, koji je godinama tinjao. Kako navode, neki domaćini puštaju srpsku muziku i kače srpske zastave kako bi privukli turiste iz Srbije, što je zasmetalo Albancima s Kosova.

Srpski državljani od sada putuju u Albaniju samo uz ličnu kartu

Redakcija Luftika.rs

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Kosovari su oni koji su poreklom sa Kosova. Tako odavno Srbi iz Srbije zovu Srbe sa Kosova i uglavnom se za njih vezuju neke ne bas lepe price, a izgleda da isto vazi i za Kosovare Albance. To tamo na Kosovu kao da je sam Đavo naselio.

   • Slavonka,srbi sa kosova su kosovci a ne kosovari! Reč kosovari su izmislili shqipitari sa teritorijje KiM!!!Koje to loše priče se vezuju za taj napaćen narod! Sramota ko sve komentariše!Nemojte se baviti temama koje ne razumete!

    • Pa Srbi sa Kosova si Kosovci, Albaci sa Kosova su Kosovari (ako im taj izraz više odgovara) i eto.

     • a ko je to gramaticki odredio da su Srbi kosovci i zasto taj naziv a siptari kosovari?

   • Posto mi je rodbina sa Kosova nije 8stina da smo mi Srbi iz Srbije kako ti kazes iako je moje misljenje da kosovo i srbija kao dve razlicite jedinice NE POSTOJI vec je to sve Srbija!!!
    Da se vratim na pocetak nije ISTINA DA SU SRBI IZ SRBIJE SRBIMA SA KOSOVA NADENULI NAZIV “KOSOVARI”!!!!!
    Oni su to sami sebi nadenuli naziv da bi se razlikovali od ostalih zbog mitova o kosovu samim tim su sebi dali po njihovom misljenju visu vrednost u odnosu na ostale stanovnike Srbije!!!!!

    • Jok Tuta bugarin nam nadenuo naziv kosovari ……zapamti jednom za svagda mi smo srbi sa Kosova ni Kosovci ni Kosovari……..

     • Dodik nece da je srbin iz bosne nego SRBIN,a ti kosovaripa izmedu njih i ostalih kosovara nema razlike.

 • ..jbt…opet Srbi krivi…..
  …samo se skuplja,,kad pukne ima zvoni stvarno po tim plazama ozbiljan Srpski melos…..

 • Ajde sada vi koji ste operisani od sećanja izvolite u Albaniju na more. Možda u tu turističku turu vam bude uključen obilazak “žute kuće” da vam objasne kako izgleda varenje bubrega,srca bez anestezije… Bas lepa destinacija.,

  • Lepo si im reko Vlado.Pojedinci su izgubili nacionalni ponos za razliku od Siptara koji to nisu i nikada nece prestati da mrze Srbe.

 • Jasno i glasno. Kosovci su srbi sa Kosova kao što su šumadinci iz šumadije hercegovci iz hercegovine itd. Znači srbi iz odredjenog podneblja a kosovari su albanci-šiptari iz tog istog podneblja. Velika je grehota i nepravda što srbi iz Srbije zovu srbe sa Kosova ” kosovari”. To samo glupi srbin može da svoje naziva tudjim

OGLAS

PARTNERI SAJTA


8K Shares
8K Shares
Share via
Copy link