Restorani Novi Sad

Ako jelo nije kao na slici, ne morate ga platiti – poručuje kuvar Diližanse

Mladen Bajić jedan je od mlađih šefova kuhinje u Novom Sadu. Iako je mlad, sa sobom nosi bogato iskustvo, jer je već sa 18 godina krenuo da radi u inostranstvu i uči od šefova i majstora iz celog sveta. Jedno vreme radio je u Splendidu u Crnoj Gori, bio je šef kuhinje restorana u Češkoj, radio je u austrijskim zimskim centrima, a za vas kuva u novosadskom restoranu Diližansa u Zmaj Jovinoj ulici.

kuvar-hrana
Izvor: Diližansa

Za nas je spremio jedan od najpopularnijih specijaliteta u Francuskoj, pačiji file u slatko kiselom sosu od pomorandže. Za prilog smo imali aromatizovani krompir i brokoli, a Mladen kaže da je pačetina najukusnija kada je srednje ili tek malo pečena. U Francuskoj ili Austriji dobićete je skoro živu, ali kuvar ovo jelo prilagođava Novosađanima i njihovom ukusu.

Probali smo i ćureći file u sosu od belog vina, sa veoma ukusnim pireom od šargarepe i šeri paradajizom na puteru. Ovo je niskokaloričan obrok, lagan, idealan za proleće ili leto. Još jedno jelo koje Mladen rado sprema jeste svinjski file punjen španatom i sirom u imperijal sosu. Ovo jelo je izuzetno mekano i sočno, a uz njega se služi pire krompir kao prilog.

Delizansa-11
Foto: Studio Kamasi

u Diližansi će vas uslužiti vrhunski konobari sa bogatim iskustvom, a ni jedan stranac ovde neće ostati uskraćen za prevod ili objašnjenje. Osoblje govori engleski, nemački i ruski jezik, a kuvar će rado sići da se pozdravi sa svakim gostom, preporuči mu neko jelo ili ponudi nešto novo što čak i nije u jelovniku.

– Dešava se da je neko alergičan na nešto, ili da je vegeterijanac, pa tada izlazimo u susret i mogu zaista da spremim sve što gost poželi. U inostranstvu sam naučio da komuniciram sa gostima, i rado preuzimam odgovornost na sebe. Ja garantujem da sve ono što vidite na slici, dobijate i na tanjiru, u suprotnom, gost nije dužan da plati račun – kaže Mladen.

Delizansa-6
Foto: Studio Kamasi

Mi smo se uverili da je u Diližansi zaista sve onako kao i na slici, samo još mnogo ukusnije i lepše. Mladen je u kuhinji vešt i snalažljiv, a zbog njegovih jela sigurni smo da ćete se u Diližansu u centru Novog Sada uvek rado vraćati.

Saznajte više o ovom restoranu

 

 

 

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

264 Shares
264 Shares
Share via
Copy link