prejedanje
Magazin

Kako bi bile spremne za brak, ove devojčice moraju da unesu 16.000 kalorija dnevno

Afrički narodi i plemena velikim delom su ostali van tokova moderne civilizacije, a njihove tradicije i običaji znaju da budu vrlo surovi.

Jedan od takvih bizarnih rituala je i “seksualno pročišćenje”, u kojem se mlade žene iz Malavija, Kenije i Ugande primoravaju na višestruke seksualne odnose nakon prve menstruacije, smrti muža ili pobačaja.

Još jedna od uznemirujućih tradicija je ritualno sakaćenje ženskih spoljašnjih genitalija kojom žena i službeno “postaje žena”, piše Lola magazin.

Manje poznati, ali jednako šokantni običaji

Za ove tradicije ste možda već ranije čuli, no postoje još neki manje poznati običaji koji su jednako šokantni, npr. “leblouh”.

Praktikuje se u ruralnom području Mauritanije, Zapadnoj Sahari i Maroku, a reč je o procesu u kojem se devojke prekomernim hranjenjem priprema za brak. Deblje žene u ovim delovima Afrike smatraju atraktivnijim i bogatijim ženama, dok su one mršave praktično manje vredne i nedovoljno dobre za brak.

Ovaj običaj nikad nije službeno zabranjen, pa se i dan danas praktikuje.

Kampovi prejedanja

Žrtve ovog običaja obično pošalju u “kampove” gde ih teraju da dnevno unose hiljade i hiljade kalorija. Mnoge od njih se zbog toga kasnije razbole i imaju ozbiljne probleme s krvnim pritiskom i generalno bolestima krvnog sistema. ž

Devojke koje ne pojedu ono što im daju budu fizički kažnjene. Količine hrane koju moraju pojesti nenormalne su čak i krupnijim odraslim muškarcima. Često unose i do 16.000 kalorija dnevno pa zbog toga konstantno povraćaju.

Šta jedu?

Za doručak dobiju komade hleba natopljene u maslinovom ulju, ponekad kamiljem mleku. Nakon toga imaju još nekoliko obroka u kojima jedu velike količine hleba, kozjeg mesa, smokava, kuskusa, još mleka…

Nakon obroka im je zabranjeno bavljenje bilo kakvom fizičkom aktivnošću. Većinu dana moraju provesti odmarajući kako bi se što brže udebljale.

Žrtve ovakvih kampova, poznatih i kao “farme masti”, jako često su maloletnice, npr. Souadou Isselmou koju su pripremali za brak s rođakom. Imala je 13 godina.

Šta je i gde se praktikuje najčudniji srpski seks običaj – strndžanje

covid 19 kontakt desk

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

12 Shares
Share via
Copy link