Magazin

Vođa kulta sa 1000 žena osuđen na 1045 godina zatvora, njihove priče lede krv u žilama (VIDEO)

Adnan Oktar
Foto: Printskrin/youtube

Prošlo je više od dve godine od kako je uhapšen poznati turski  propovednik, vođa kulta, Adnan Oktar, a ispovesti članova njegove sekte lede krv u žilama, psoebno žena koje su bile mete Adnanove pohote, razvrata i siledžijstva.

Oktar je inače u u januaru ove godine osuđen na 1.045 godina zatvora zbog niza optužbi, koje uključuju i silovanje, zlostavljanje dece, špijunažu i ucenu. On je negirao je sve optužbe, a spekulisalo se i da će se žaliti na presudu. Zajedno sa njim uhapšeno je još 215 ljudi, od kojih su neki oslobođeni, a neki su dobili različite zatvorske kazne.

Još uvek se sećam čekića koji mi lomi nos

Na vrhuncu svoje ozloglašenosti, ovaj propovednik, koji je koristio i pseudonim Harun Jahja, je često emitovao svoje propovedi okružen oskudno odevenim ženama. On je svojevremeno izdao i seriju knjiga koje promoviše kreacionizam i osporava Darvinovu teoriju evolucije, prenosi „Daily Mail“.

Nedavno je nekoliko žena, koje je Oktar zvao „mačkicama“, ali i muškaraca, kojima je pak nadenuo nadimak „lavovi“, progovorilo o užasnom iskustvu kroz koje su prolazili tokom života sa njim.

Jedna od žena istakla je da su je seksualno zlostavljao kada je imala 16 godina, te da ju je četiri godine kasnije primorao da operiše nos ali bez opšte anestezije. Ističe da je još uvek traumatizovana zbog operacije.

-Još uvek se sećam čekića. Brojala sam koliko si m puta udarili čekićem o nos, rekla je.

Seda Isildar, otkrila je da se pridružila grupi još 80-ih godina prošlog veka, kada je imala samo 15 godina, i to preko školskih drugova. Ona sada ima 50 godina, a grupu, koja nije imala zvanično ime, uporedila je sa toksičnom vezom, objašnjavajući da su je oni na vrhu izolovali.

Vođa kulta, AdnanOktarDF
Foto: Printskrin/youtube

Otkrila je i da ju je Oktar primorao da se uda za njega u trenutku kada je on imao 30 godina, a ona je još uvek bila tinejdžerka. Posle osam godina zajedništva Selda je uspela da pobegne i preseli se u Kanadu, gde i danas živi.

Držao ih kao zatvorenice

Druga žena – Ozgul prodružila se grupi 2006. godine, kada je imala 24, a bila je jedna od najistaknutijih članica dok nije istu napustila, podigavši pritom tužbu protiv Oktara za zlostavljanje.

Ona je život u ovoj grupi opisala kao zatvor i dodala je da Oktara niko u Turskoj ne shvata ozbiljno jer voli da bude okružen golišavim ženama, ali da je zlostavljanje kroz koje su njegove žrtve prošle bile veoma ozbiljne.

Adnan Oktar
Foto: Printskrin/youtube

Dok islam propoveda skromnost među ženama Oktar je tvrdio da je to plod pogrešnog tumačenja i da žene treba da štite svoju „unutrašnju lepotu“ svojim izgledom. Tursko javno mnjenje je smatralo njegov lik i delo neukusnim.

Ozgul je ispričala i da je volela da razgovara sa Oktarom kada ga je tek upoznala, jer je bio zabavan i shvatao ju je ozbiljno. Pomogla mu je u izgradnji međunarodne reputacije, a čak mu je obezbedila i govorničke angažmane na prestižnim ustanovima kao što je Univerzitet u Londonu.

Međutim, vreme je prolazilo, a njena sloboda kretanja je postala ograničena i sve što je radila se posmatralo i proveravalo.

Oktarovo imanje gde su boravili sledbenici grupe stalno je nadgledano sa nekoliko kamera.

U međuvremenu drugi članovi su imali zadatak da namame što više žena u grupu. Jedan od njih – Sahin u grupu se učlanio još kao tinejdžer, a počeo je da oblači skupu odeću i da vodi računa o svom izgledu, što je trebalo da bude mamac za nove sledbenike.

Adnan Oktar
Foto: Printskrin/youtube

Ispričao je da su on i drugi „lavovi“ provodili vreme u tržnim centrima ili kafićima i tamo započinjali razgovore sa ženama tako što su se predstavljali kao predstavnici agencije za foto-modele ili vlasnici prodavnica kojima su potrebni radnici, te bi na taj način uzimali brojeve telefona. Ova šema se zvala „sistem rotirajućih vrata“, a pomogla im je da tokom godina u kult dovedu neverovatan broj žena.

Samo je Sahin u kult doveo 200 žena, a kaže da mu je Oktar isprao mozak, te da je verovao da je oni što radi ispravno. Sahin je na kraju napustio kult sa još nekolicinom članova grupe, te je podelio informacije sa policijom u zamenu za imunitet od krivičnog gonjenja.

Saslušanja su sadržala jezive detalje i mučne optužbe za seksualne zločine, poput recimo svedočenja silovanih žena koje su bile prisiljene da uzimaju kontracepcijske pilule. U Oktarovom stanu je pronađeno neverovarnih 69. 000 kontracepcijskih pilula.

Inače, on je u decembru rekao sudiji da je imao blizu 1.000 devojaka.

-Moje srce je preplavljeno ljubavlju prema ženama. Ljubav je ljudski kvalitet. To je osobina muslimana, rekao je na  saslušanju.

Izvor: zena.blic.rs

Kako sam se izvukla iz kandži organizovane meditacije i „prosvetljenih“ ljudi

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

57 Shares
Share via
Copy link