NS-BIS-3
Izvor: Pixabay
Lifestyle

7 saveta za produktivniji radni dan

Ako je verovati staroj poslovici – po jutru se dan poznaje, od toga šta prvo uradite kad vam zazvoni alarm zavisi kako će vam se dan odvijati. Pročitajte kako bi trebalo započeti radni dan kako biste bili što produktivniji.

Ne odlažite alarm

Sedamdesetih godina 20. veka naučnici su ustanovili termin drockling kao naučni izraz za još samo deset minuta. Iako mislite da ćete biti svežiji nakon tih dodatnih deset minuta, zapravo se varate. Odlaganje alarma i isprekidan san za posledicu ima to da vam je još teže da se razbudite i treba vam više vremena da se koncentrišete. Umesto pritiskanja snooze dugmeta, pokušajte da ustanete već nakon prvog zvona i u isto vreme svaki dan. U početku će biti teže, ali vremenom ćete se navići i ubrzo ćete se osetiti bolje.

budilnik_alarm
pixabay.com

Ne proveravajte email odmah nakon buđenja

Iako vam se čini logičnim da čim otvorite oči proverite elektronsku poštu, ipak bi trebalo da suzdržite od te navike. Obavite svoju jutarnju rutinu na miru i dozvolite sebi još nekoliko trenutaka mira i tišine kako biste se pripremili za nastupajući radni dan. Tek kada ste potpuno spremni proverite poštu i započnite radni dan.

Informišite se

Dok ispijate jutarnju kafu, čaj ili doručkujete pročitajte šta je aktuelno tog dana. Naročito vesti iz oblasti kojom se vi bavite. Čitanjem ćete inspirisati sebe i biti u toku sa svime što vas očekuje tog dana.

Razmišljajte pozitivno

Iako je činjenica da ne možete svaki dan imati podjednako elana i biti orni za posao, pokušajte da razmišljate na drugi način. Kad već morate da radite ponedeljkom ili bilo kojim drugim danom kada vam se ne radi, nađite bar jednu dobru stvar kojoj se radujete u toku radnog vremena i mislite o njoj. Nemojte misliti samo o tome kako jedva čekate da se vratite kući, već se usmerite na pozitivan ishod radnog dana.

Uspostavite rutinu

Trudite se da svaki radni dan započinjete na isti način – ustanete u isto vreme, potom tuširanje, kafa, doručak, novine ili šta vam već odgovara i posle nekog perioda, vaš organizam će se navići na takav način života i osećaćete se produktivnije i bolje.

posao-muskarac
Izvor: Pixabay ©

Skratite vreme na društvenim mrežama

Mnogima je poslednja stvar pre spavanja i prva ujutru nakon buđenja proveravanje društvenih mreža. Skrolovanje može da pređe u nedogled, a na taj način samo gubite dragoceno vreme. Odvojite nekoliko minuta za Facebook i tu stanite, nema potrebe da znate šta su svi vaši prijatelji postavili od kada ste se poslednji put ulogovali. Umesto toga, istegnite se ili uradite nekoliko vežbi.

Budite samouvereni

Samopouzdanje jeste jako važna stvar u poslu, a da biste ga imali, potrebno je da radite na sebi. Usavršavajte se i uvek imajte na umu koliko vredite i koliko znate. Samouvereni započnite radni dan i niko vam ne može stati na put.

Saznajte više o uspešnom preduzetništvu

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Aleksandra Aleksić

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share