Magazin

7 promena u kuhinji koje donose sreću i uspeh u vaš život

Veruje se da feng šui, drevna kineska veština življenja i uređenja prostora, može uneti balans i mir u naš život. Evo kako treba da uredite kuhinju prema pravilima te veštine ako želite život pun uspeha, zdravlja, izobilja i sreće.

  1. Izbacite iz kuhinje nepotrebne stvari. Rešite se svega što nikada ne koristite. Staro pohabano posuđe ili plastične činije i pokvareni kuhinjski aparati na vrhu su liste stvari koje stvaraju nered u kuhinji, a uzročno-posledično i nered u vašem životu. Iz frižidera uvek uklonite namirnice kojima je istekao rok trajanja.

2. Očistite šporet. Upravo on sadrži energiju prosperiteta i zato uvek mora da bude čist, ali i da radi pravilno.

3. Oslobodite prostor na frižideru. Magneti, razglednice, letci od dostave, popisi stvari koje morate da uradite – nered na frižideru i svaki pogled na njega stvara previše stimulacije zbog koje se osećate rasejano. Zbog toga uzimate hranu iz frižidera čak i kada niste gladni. Skinite s frižidera sve ili ostavite samo par inspirativnih citata, a spiskove obaveza preselite na unutrašnjost vrata kuhinjskih elemenata.

cista-kuhinja

4. “Sakrijte” kantu za smeće. Ne držite je otvorenu i nemojte je smeštati unutar vidnog polja nego po mogućnosti ispod sudopera, u unutrašnjosti elementa ili u ostavi. Otvorena kanta u vidokrugu priziva nered i “smeće” u vaš život.

5. Napunite posudu za voće. Ona simbolizuje uspeh i obilje, a držite je na očišćenom stolu ili bilo kojoj čistoj kuhinjskoj površini.

6. Pronađite mesta za biljke. Saksijice sa začinima, cveće ili bilo koje druge biljke po vašoj želji dobrodošle su kao kuhinjski dodatak jer unose pozitivnu energiju u vašu svakodnevicu.

7. Ne izbegavajte boje. Što više boja, to bolje. Baš kao i biljke, boje su zadužene za unošenje i zadržavanje pozitivne energije u kuhinji, ali i u vašem životu.

Ove stvari morate izbaciti iz kuće

zadovoljna

Avatar

Ivana Vukovac

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Ove promene su vam bedne. Ne zadovoljavaju iste stvari sve ljude. Mogao sam i ja tako da napišem neke promene koje meni odgovaraju…

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link