Magazin

5 istina koje morate znati o ljubavi do 30. rođendana

Ako ćete se uskoro naći na pragu tridesetih pravo je vreme da temeljno razmislite o svom ljubavnom životu. Evo pet istina koje biste trebali da imate na umu dok preispitujete stanje na vašem ljubavnom planu.

  1. Ne pretpostavljajte svoj ljubavni status

Izlazite zajedno dva meseca i sve ide super. Vi ste srećni, on se čini zadovoljan, i čak ste roditeljima rekli za njega. Razmišljate o tome kako bi ovo moglo postati ozbiljno.

Tada bi bila dobra ideja da ga pitate viđa li se nekim drugim kako biste razjasnili dalji smer vašeg odnosa. Dokle god ne popričate o ekskluzivnosti vaše veze nemojte pretpostaviti svoj ljubavni status, odnosno da ste zapravo u vezi.

  1. Romantični gestovi treba da budu deo veze

Gestovi su znakovi da je vašem partneru stalo do vas i da često razmišlja o vama. Poklanjanje cveća, čokolade ili drugi jednostavni gestovi znače da mu je bitno da vas čini srećnom.

Ne biste trebali da se nadate da osoba sa kojom se viđate na lep način razmišlja o vama, već biste trebali biti sigurni u to. Ako s vremena na vreme vaš partner ne napravi neki romantičan gest za vas, vreme je da preispitate vaš odnos.

Izvor: Pixabay ©
  1. Muškarac vas neće upotpuniti

Večitu sreću nećete pronaći u partneru jer uvek će biti i teških trenutaka. Ono najvažnije što treba zapamtiti je da onda kada budete zadovoljni sa samim sobom, tada ćete pronaći pravu sreću. Ako ne možete voleti sebe, nećete moći voleti ni druge osobe. Nemojte tražiti nešto u partneru što treba zapravo da pronađete u sebi.

  1. Prostor je dobra stvar

Ništa nije više seksi od osobe koja je sigurna u sebe. Tako su velike šanse da će vas partner više poštovati ako vam nije problem da budete nasamo, odnosno ako to ponekad i priželjkujete.

Prostor je dobra stvar, i baviti se nečim što samo vas zanima je sasvim u redu jer tako ispunjavate sebe, te pokazujete partneru da niste zavisni o njemu.

  1. Što je dobro na početku, dobro je i na kraju

Na početku veze dobro obratite pažnju na ponašanje vašeg partnera. Kako se ponaša na početku veze postavlja presedan za to kako će se ponašati dugoročno.

Ako je čudan, ne obazire se na vaše osećaje ili vas ne poštuje, nemojte pretpostaviti da ćete ga promeniti. Ne možemo promeniti druge osobe, već samo sebe. Ako je stanje na početku veze dobro, verovatnije je da će biti i na kraju, ali ako već vidite znake upozorenja nakon nekoliko nedelja ili meseci, vreme je da dobro razmislite o vašem sledećem koraku.

Naša ljubav je umirući bolesnik. Jer ja nisam onaj s početka priče

zadovoljna

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link