Dogadjaji Festivali

43. INFANT od 25. juna do 1. jula

43. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra održava se od 25. juna do 1. jula, a festivalski propratni program „Infantfuzija“ počinje u četvrtak 23. juna. Prema rečima izvršnog producenta Festivala, Simona Grabovca publika u okviru Infantfuzije ove godine može da očekuje koncerte u Letnjem bioskopu KCNS, izložbu u klubu „Tribina mladih“ KCNS, kao i performans sa vatrom na Trgu republike i performans na štulama u Katoličkoj porti.

– Selekcijom radova na izložbi „Susret / Encounter“ biće predstavljeni studenti treće godine arhitekture, koji za tri atraktivne i kompleksne gradske lokacije (Letnja scena KCNS, dvorište hotela Vojvodina i Riblja pijaca) predlažu efemerne projekte, kojima se podržava ponovni izlazak Infanta u grad. Zauzimamo stav da je Infantu mesto u gradu, u javnom gradskom prostoru, u životu grada, a ne u pozorišnim salama postojećih objekata za kulturu i izložbom ukazujemo na potencijale jednog novog susreta – istakla je kustoskinja Višnja Žugić.

U okviru propratnog programa 43. Infant-a nastupiće i bend „Grate“. KOncert je zakazan za sredu 29.jun u 22 sata u letnjem bioskopu KCNS.

Infant

– Grate je novosadski bend koji postoji od 2007. godine. Iza sebe imamo tri albuma i sada smo već zvučno izdefinisani kao glasan alternativni rok bend sa snažnim ličnim i društveno-politički angažovanim tekstovima – napomenuo je vokal i gitarista Goran Beg.

Sam festival donosi 10 predstava koje će biti odigrane u Srpskom narodnom pozorištu, Kulturnom centru Novog Sada i Novosadskom pozorištu.

Propratni program festivala je besplatan, dok karte za predstave koštaju 500 dinara i mogu da se nabave u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada svaki dan od 11 do 13 sati. Cena karte za studente iznosi 250 dinara.

Program festivala pogledajte ovde.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...

Share Follow Tweet Share Share