43. INFANT od 25. juna do 1. jula

0

43. Internacionalni festival alternativnog i novog teatra održava se od 25. juna do 1. jula, a festivalski propratni program “Infantfuzija” počinje u četvrtak 23. juna. Prema rečima izvršnog producenta Festivala, Simona Grabovca publika u okviru Infantfuzije ove godine može da očekuje koncerte u Letnjem bioskopu KCNS, izložbu u klubu „Tribina mladih“ KCNS, kao i performans sa vatrom na Trgu republike i performans na štulama u Katoličkoj porti.

– Selekcijom radova na izložbi „Susret / Encounter“ biće predstavljeni studenti treće godine arhitekture, koji za tri atraktivne i kompleksne gradske lokacije (Letnja scena KCNS, dvorište hotela Vojvodina i Riblja pijaca) predlažu efemerne projekte, kojima se podržava ponovni izlazak Infanta u grad. Zauzimamo stav da je Infantu mesto u gradu, u javnom gradskom prostoru, u životu grada, a ne u pozorišnim salama postojećih objekata za kulturu i izložbom ukazujemo na potencijale jednog novog susreta – istakla je kustoskinja Višnja Žugić.

U okviru propratnog programa 43. Infant-a nastupiće i bend “Grate”. KOncert je zakazan za sredu 29.jun u 22 sata u letnjem bioskopu KCNS.

Infant

– Grate je novosadski bend koji postoji od 2007. godine. Iza sebe imamo tri albuma i sada smo već zvučno izdefinisani kao glasan alternativni rok bend sa snažnim ličnim i društveno-politički angažovanim tekstovima – napomenuo je vokal i gitarista Goran Beg.

Sam festival donosi 10 predstava koje će biti odigrane u Srpskom narodnom pozorištu, Kulturnom centru Novog Sada i Novosadskom pozorištu.

Propratni program festivala je besplatan, dok karte za predstave koštaju 500 dinara i mogu da se nabave u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada svaki dan od 11 do 13 sati. Cena karte za studente iznosi 250 dinara.

Program festivala pogledajte ovde.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here