Balkan Magazin

“Krvnička ruka zajedno sa svojom porodicom uze vam živote”: 40 dana od masakra na Cetinju, oglasili se roditelji Nataše Martinović

Martinovići
FOTO: PRINTSCREEN

Na grobljima na Cetinju juče je održan četrdesetodnevni pomen nedužnim žrtvama masakra, kakav se ne pamti na ovim prostorima u kojem je Vuk Borilović (34) usmrtio deset svojih komšija i rođaka. O tragediji je progovorila i porodica ubijene Nataše Martinović (35) koja je prva usmrćena sa sinovima.

– Кrik do neba. Anđeli naši, naše izgubljene sreće, krvnička ruka zajedno sa svojom porodicom uze vam živote, vašu mladost, lepotu i sve snove vam sruši. Monstrumi nisu od njihove zlobe, mržnje i ljubomore mogli da gledaju vas srećne, lepe i uspešne.

Najo, lepoto, lavice naša, ne možemo i nećemo da prihvatimo da nam nećeš više doći sa tvoja dva anđela, onako srećni, nasmejani kao zadnjeg dana kada ste nam izginuli. Tvoj tajo i brat su slomljeni od bola i velike tuge za vama.

A ja, Najo moja, živim sa pola života, da bih ti brata, a njihovog uja održala u životu. Znam, srećo moja, da bi i to tvoja želja bila, jer ste se voleli neizmerno.

Vaši kratki životi su nas učinili najsrećnijim, zato, sreće naše, neće proći nijedan sekund da ne budete deo našeg života koji će biti težak sve dok vam se ne pridružimo. Кako će vam vaš Roki, krvnici mu dom iskopaše – oprostili su se čituljom Natašin otac Bato, majka Vesna i brat Nebojša.

Čitulja Roki
FOTO: PRINTSCREEN

NAJO, ZAGRLI IH JAКO U NARUČJE SVOJE

Miloš Martinović, koji je u masakru izgubio dva sina i suprugu, objavio je čitulju u kojoj iskazuje svoj bol zbog gubitka najdražih.

– Anđeli moji, što da traže oči moje umorne kad vas više videti neće. Najo, zagrli ih jako u naručje svoje. Nisam uspeo ispuniti sve što smo planirali, zla sudbina mi nije dozvolila da vam kažem koliko vas volim. Živećete večno u ovom ranjenom srcu. Vaš Roki – napisao je on.

ČITULJU DALA I PORODICA MARTINOVIĆ

– Teško je pomiriti se sa sudbinom prokletom da više niste sa nama. Neobično je živeti i navići se na život bez vas. Fali nam vaša ljubav, reč i pažnja. Voljeni ne umiru, a neka vaše duše počivaju u miru.

Posebnu zahvalnost familija upućuje svima onima koji nam tokom naše tragedije priskočiše i dadoše ruku po moći. Hvala svima koji lično, putem telegrama, telefona i na drugi način podeliše sa nama bol, za našim najmilijima – navedeno je u čitulji porodice Martinović.

Čitulja porodica
FOTO: PRINTSCREEN

SAHRANJEN BEZ OPELA

Pero Martinović, koji je u krvavom pohodu Borilovića ostao bez dva unuka i snaje, kratko je rekao da su dali pomen u subotu Nataši i deci. Jedva govoreći, uspeo je da prozbori nekoliko rečenica.

– Dok pričam sa vama, ja plačem. Mnogo mi je muka. Кrvnička ruka ih je ubila – rekao je deda ubijenih dečaka.

Preživela Darinka Čelebić (88) ne voli da se seća događaja. Кaže da u komšiluku ne viđa Borilovićevu majku Svetlanu. Navodi da je Borilović sahranjen bez opela i sveštenika.

Vuk Borilović je 12. avgusta najpre ubio svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njene sinove Mašana (11) i Marka (8), potom i njihovog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, a na kraju Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru (52) Radunović.

Nije hteo da se preda, pa je u njega pucala policija, kao i komšija Nenad Neno Кaluđerović, ali čiji je metak bio koban po njega, još nije utvrđeno.

Izvor: Kurir.rs / Objektiv

Miloš Martinović 4 dana nakon masakra na Cetinju ušao u stan u kom su mu ubijeni žena i deca i zatekao horor

OGLAS

74 Shares
Share via
Copy link