Dogadjaji Izložbe

Posetite izložbu Danice Bićanić

Izložba “Ciklusi“ Danice Bićanić otvara se u utorak 1. marta u 19 časova u Fabrici Studentskog kulturnog centra Novog Sada. Postavka  prikazuje dokumentarni materijal nastao tokom dugotrajnog performansa u kojem autorka stvara umetničko delo koje reflektuje percepciju svakodnevice. Izložba je otvorena za posetioce do 5. marta.

Proces stvaranja imao je nekoliko faza, ciklusa, uključujući i akciju uništavanja samog dela. Predstavljajući specifičnost nastajanja jednog umetničkog dela, performans govori o svesnosti čoveka o sopstvenom delovanju u vremenu i prostoru u kontekstu sadašnjeg trenutka analizirajući prirodu tog delovanja koje se ostvaruje kao svakodnevica sa aspekta lične emocionalnosti. Izložbu čine fotografije, video-instalacije, crteži, objekti i instalacija/delo koje nastaje tokom performansa.
Danica Bićanić rođena je 1985. godine u Novom Sadu. Završila je vajarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, a aktivno izlaže od 2006. godine. Imala je četiri samostalne i više grupnih izložbi u Novom Sadu, Beogradu, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini, kao i nekoliko performansa kod nas i u inostranstvu.

Još zanimljivih izložbi potražite ovde. 

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link