Dogadjaji Koncerti Tribine

Pijanista Ario Vicaksono u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

Njujorški pijanista i kompozitor Ario Vicaksono održaće koncert u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u ponedeljak 29. februara od 20 časova. On će se predstaviti izvođenjem dela Baha, Skarlatija, Suprana, Rahmanjinova, Vagnera i Lista. Istog dana u 16 časova, Ario će u Američkom kutku govoriti na temu „Analiza biznis modela muzičke industrije u Severnoj Americi“.

Oba događaja su besplatna, a zainteresovani za predavanje u Američkom kutku mogu da se prijave putem linka http://goo.gl/forms/kEVULSu1ie, dok besplatne karte za koncert publika može da preuzme u Američkom kutku i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

Ario Vicaksono, pijanista, kompozitor i predavač, kao solista i član značajnih sastava poput Državnog simfonijskog orkestra iz Sankt Peterburga, nastupao je u dvoranama i na festivalima širom SAD, Kanade, Azije i Evrope. Prvi je klasični muzičar sa zapadne hemisfere koji je dobio „artist-in-residence” poziciju na američkom univerzitetu „Sharjah“ u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Bio je učesnik panela u organizaciji Svetske banke u Vašingtonu, kada je govorio o ulozi i značaju obrazovanja u umetnosti i modelu održivog društva za 21. vek, obraćajući se istaknutim mladim liderima, misliocima i diplomatama. Trenutno je na poziciji za upravljanje članstvom na CMA – Chamber Music America, nacionalnoj organizaciji koja deluje kao servis za muzičke profesionalce. Kao kompozitor piše i izvodi muziku za predstave, mjuzikle i balete.

Još zanimljivih koncerata potražite ovde.

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku