Dogadjaji

Mame Novosađanke organizuju Prednovogodišnji bazar

Prednovogodišnji Mamin bazar organizuje udruženje Mame Novosađanke u subotu, 5. decembra 2015. godine, od 10 do 14 časova, na Spensu (SPC Vojvodina), na spratu ispred Gradske kafane. Ulaz na “Mamin bazar” je besplatan.

Bazar će svečano otvoriti naša članica Jelena Crnogorac, predsednica Skupštine. Kao i na prethodna dva Mamina bazara, prodavci polovnih, ali izuzetno očuvanih stvari biće majke iz našeg udruženja, koje su unapred prijavile učešće, a kao kupci su dobrodošli svi koji žele da za malo novca kompletno opreme decu i sebe zimskom odećom i obućom. Pored garderobe, po simboličnim cenama moći će da se kupe i igračke, bebi oprema, knjige i brojne druge sitnice potrebne svakoj porodici.

Događaj je organizovan kako bi roditeljima finansijski olakšali predstojeću zimu, posebno
novogodišnje i božićne praznike, s obzirom da znamo da je ovaj period godine predviđen za mnogo veće troškove nego ostali meseci..

Mamini bazari poznati su i po svom humanitarnom karakteru, a ovog puta tu su dve humanitarne akcije, na kojima će svi posetioci moći da učestvuju. Prva akcija odnosi se na
prikupljanje garderobe i obuće za mlade starije od 14 godina i odrasle, koje će biti donirane
Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju, u Veterniku, a moći će da ih ostave na štandu
koji će biti posebno obeležen. Pored toga, prikupljaće se i novčana pomoć za dečaka bolesnog od cerebralne paralize, petnaestogodišnjeg Predraga Đurđekanovića, kojeg 14. decembra čeka važna operacija, za koji još nije prikupljena potrebna svota. Peđa je sin jedne naše članice i već neko vreme naše mame prikupljaju novac za njegovu operaciju, a sada kada je ostalo još jako malo vremena, želimo da apelujemo na javnost da i oni pomognu. Peđina mama piše i prodaje knjige koje na drugačiji i duhovit način opisuju život osoba sa ovom bolešću, a te knjige takođe ćete moći kupiti na štandu sa nazivom “Pomoć za Peđu”.

Takođe, građani će na licu mesta moći da potpišu i peticiju za očuvanje zelene površine i
dečijeg igrališta na Novom naselju, koju je pokrenula naša članica Marija Prijić Sladič i još
nekoliko roditelja, i koju je naše udruženje podržalo.

Prethodna dva Mamina bazara održana su u junu i avgustu i zabeležila su veliku posećenost.
Količina prodajne ponude ovog puta nadmašiće prethodne Bazare, s obzirom da na raspolaganju imamo čak 80 tezgi i 105 mama – prodavaca.

Udruženje Mame Novosađanke regiostrovano je u oktobru, a poteklo je od Facebook grupe
Mame Novosađanke, koja sada broji 7.500 članica, dok njena podgrupa Mame Novosađanke kupujem-prodajem-menjam-poklanjam ima oko 5.950 članica. S početka je zamišljena kao grupa za razmenu informacija značajnim za mame i decu, ali je njena svrha, spontano, prevazišla te okvire.

Avatar

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link