Promocija knjige Novosađanina Danijela Mirkova biće održana u ponedeljak, 30. novembra u 19h na Tribini mladih.

Danijel Mirkov je rođen u Novom Sadu, 1978. godine. „Plavo beli voz“ mu je prva knjiga, no vrlo često je bio pominjan u novinama sa svojim prilozima ili učesnik-gost u raznim emisijama na TV stanicama, od Grčke do Brazila. Novi Sad mu je u svakoj misli jer tvrdi da takav grad u svetu ne postoji, jer je uvek, svaki dan nov i to ga oduševljava.

Plovi morima, traži ono što još ne zna i uvek mu je prisutna boja plava i bela, naravno. A Novi Sad ljubomorno nosi sa sobom, u svom džepu, da ga nikad ne izgubi. Sada je u Njujorku i priznaje da ne zna da li je to njegova stalna luka ili… ko zna?

Knjiga „Plavo beli voz” je vrlo neobična u svom kazivanju. Ima u sebi Danijelova razmišljanja, zapažanja, ali i poruke nama, čitaocima. Koliko je zanimljiva dokazuje već i to da će, na prvo čitanje, dobiti svoje mesto kao kolumna u nastavcima, u Njujork Tajmsu. Dodatna zanimljivost je i to da će TV „Globo“ iz Sao Paola praviti seriju koja će tako tim dalekim narodima ispričati malo jasnije, ili će prvi put čuti za našu tragediju 1999. i sve užase koji su pratili i mučili naš narod.

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here