knjige-citanje-zima
Izvor: Pixabay ©
Lifestyle

10 savršenih knjiga za praznične dane

Tokom praznika sigurno ćete imati nešto više slobodnog vremena nego inače, pa je ovo prava prilika da se ušuškate uz šolju toplog čaja i dobru knjigu. Novi naslovi su tu, ali i stari dobri klasici. Mi smo izdvojili 10 knjiga koje će vam sigurno ulepšati praznike.

Maktub

Paulo Koeljo napravio je ovu knjigu sakupivši svoje tekstove koje je pisao za brazilski list Novine Sao Paol. Prema rečima onih koji su je čitali, ova knjiga istovremeno zabavlja, zasmejava, ali i podstiče na razmišljanje i prosvetljuje, pa su praznici pravo vreme da je pročitate.

maktub-paulo_koeljo-knjiga
Izvor: laguna

Kako biti Parižanka gde god da si

Prava knjiga za opuštanje, smeh i dobru zabavu. Naučite kako da se ponašate kao prava parižanka ma gde se nalazili, a autorke knjige poručuju da ne morate biti Francuskinja da biste bili Parižanka. Knjiga obiluje savetim o modi, ponašanju, stilu i načinu razmišljanja prefinjenih dama iz Pariza.

Bajka o jelki

Prava knjiga za najmlađe tokom praznika. Ovo je zapravo alegorija o čovekovoj nesposobnosti da uživa u sadašnjosti. Napisao ju je majstor svog zanata, Hans Kristijan Andersen, a ovo može biti i idealan poklon.

Kazna za greh – Noć kada su došli svatovi

Knjiga Jelene Bačić Alimpić otkako je izašla ne silazi za top lista, a radnja ovog ljubavnog romana odigrava se u XX veku u Vojvodini, u srcu Bačke. Autorka suptilno pripoveda o davno prohujalom vremenu i zabranjenoj vezi dvoje mladih ljudi koji se bore za svoju ljubav.

kazna_za_greh-knjiga
Izvor: laguna

Serviraj za pobedu

Ukoliko još uvek niste pročitali knjigu Novaka Đokovića, praznici su pravo vreme za to. Najbolji teniser sveta govori o svojim prvim teniskim koracima, o privatnom životu kao i o zdravoj ishrani i mentalnoj snazi.

Idi postavi stražara

Novo delo Harper Li, atorke romana Ubiti pticu rugalicu ovenčanog Pulicerovom nagradom. Ovo je knjiga koja je izašla u oktobru ove godine, a dosadašnje kritike su uglavnom pozitivne, a autorka poručuje da je stražar svakog čoveka njegova savest.

Grej

Pedeset nijansi siva iz njegovog ugla. E.L Džejms nudi novi pogled na ljubavnu priču, onako kako je Kristijan vidi. Ovo je knjiga koja je opčinila milione čitalaca širom sveta, a objavljena je pre samo nekoliko meseci. Saznajte zašto.

Sama

Novi roman Isidore Bjelice je zapravo uzbudljiva priča o njenom životu. Neispričana priča o traganju za ljubavlju i smislom, gde autorka otkriva detalje iz svog privatnog života za koje nismo znali.

sama-isidora_bjelica-knjiga
Izvor: laguna

Ivo Andrić Romani

Laguna je izdala posebno izdanje, svih Andrićevih romana u jednoj knjizi. Ovo može biti pravi poklon za ljubitelje književnosti, ali i odlična prilika da se podsetimo Travničke hronike, romana Na Drini ćuprija, Gospođice i Proklete avlije.

Lekcije iz ubijanja

Možda ne u duhu praznika, ali za ljubitelje krimi romana, Sol Blek napisao je odličan triler koji će nadamo se biti i ekranizovan. Zastrašujuća, uzbudljiva, nepredvidiva, knjiga koja se ne ispušta iz ruku.

Pogledajte gde možete naći originalne ukrase za jelku

 

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

Slađana Zličić

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share