darwin croc park
Putovanja

10 najčudnijih zabavnih parkova sveta

Na ovom spisku nećete naći ni Diznilend, ali ni Gardaland. Ovde ne očekujte uobičajene vozove smrti i likove iz crtaća, ovde očekujte neočekivano!

U neke od ovih parkova decu voditi nećete. Zašto? Zato što postoji starosna granica zbog golotinje koja u njima vlada ili, s druge strane, nema smisla deci pokazivati grad (stvarnih) patuljaka. Zato, ukoliko ste ludi fan određenih stvari, u ovim parkovima biste zaista mogli da uživaei. Saznajte u kom parku se možete naći oči u oči s krokodilom, a gde možete ući u igricu Angry Birds.

1. ErotikaLand, Brazil

Ok, ovaj će se tek otvoriti za dve godine, ali u njega decu nećete voditi. Naime, park erotskih skulptura i voz zadovoljstva biće među glavnim atrakcijama, tako da će ovde verovatno ulaziti samo oni 18+. Srećom, godina imamo dovoljno, pa ako završimo u blizini ovog parka, svašta je moguće.

  1. Ark encounter, SAD

Ovo je nešto sasvim suprotno od erotike. Zabavni park će biti napravljen na replici Nojeve barke i biće „biblijski zabavni park“. Dimenzije će biti kao one originalne barke, a ceo projekat koštaće oko 90 miliona dolara. U najmanju ruku, zvuči zanimljivo.

Ark_Encounter

  1. Love Land, Južna Koreja

Čini se kako su erotski parkovi popularni po celom svetu, pa se jedan takav smestio i u Južnoj Koreji. Ovde se nalazi više od 140 kipova, čija je glavna odlika interaktivnost…

  1. Kingdom of the Little People, Kina

Ovo bi pre bio kontroverzni nego zabavni park, ali eto, ljude svašta zabavlja. Svi zaposleni koji ovde rade ne smeju biti viši od 130 centimetara, a oni su zaduženi za zabavljanje gostiju. Kako? Plešu balet, pričajuc priče, glumec… Vlasnike parka i dalje optužuju za izrugivanje patuljcima.

  1. The Holy Land Ekperience, SAD

Opet religijski park! Ovaj se smestio na Floridi, a u njemu se između ostalog nalaze replika Isusovog groba, poslednja večera na kojoj možete večerati u Isusovom društvu, replika Jerusalima…

  1. Angry Brids Land, Velika Britanija

Zamislite na trenutak da možete da uđete u svoju omiljenu igricu. S obzirom na to kako gotovo ceo svet koristi pametne telefone, imate priliku da zavirite u najpopularniju igricu na mobilnim telefonima ikada: Angry Birds. Ovaj u Engleskoj nije jedini, ali kako je nama najbliži, pominjemo upravo njega.

angry birds land

  1. Grutas Park, Litvanija

Ovo je park za sve nostalgičare. Svi spomenici koji su nekad bili smešteni po gradovima širom Litvanije, svoje mesto su pronašli u ovom parku. Marks, Lenjin i ostali tako svakodnevno gledaju neke nove klince, a da bi sve bilo u ravnoteži, brine se spomenik Uncle Džoa. Gotovo isti ovakav park postoji i u Budimpešti.

  1. Darvin Crocodile Park, Australija

Glavna atrakcija ovog parka je „Kavez smrti“. Jednostavno uđete u njega i spuste vas u vodu kojom vlada ogromni, pravi i živi krokodil! Ovo je samo za hrabre, mi se lično ne bismo baš rado našli oči u oči s nemani.

  1. Shijingshan Amusement Park, Kina

Ovaj park našao se u centru pažnje 2007. godine, kad je bez dozvole preuzeo brojne likove iz američkih i japanskih crtanih filmova. Njime dominira dvorac gotovo identičan Dizneijevom, a čak i slogan glasi „Diznilend je predaleko, dođite u Shijingshan“.

  1. Dubailend, UAE

Ako ikad bude napravljen do kraja, ovaj zabavni park postideće apsolutno sve ostale na svetu. Potpuno neverovatno, čak i suludo zvuči činjenica da je planirani budžet za izgradnju parka 64 milijarde dolara. U njemu će biti sve što možete da zamislite, uključujući filmski svet Varner Bros, tematski park Formule 1, nekoliko šoping centara i 185 metara visok točak. Kao rok za završetak radova stavljena je 2020. godina.

10 najluđih zabavnih parkova

punkufer

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

SABRA