Film Lifestyle Magazin

10 najboljih filmova u 2016. godini (do sada)

Kako se godina opasno približila kraju, vreme je da počnemo sa sumiranjem utisaka iz svih oblasti. Prvi na redu su filmovi, a bilo je svega. Od saga o superherojima do niskobudžetnih horor filmova, preko distopijskih komedija i političkih trilera. Ovo je lista najboljih filmova koji su obeležili 2016. godinu.

10. Mountains may depart

Nijedan film ne pokazuje toliko dobro političku klimu u Kini kao ovaj. Ovaj film je zanimljiv prikaz jedne evolucije jedne države, i globalne svetske zajednice, a obuhvata mnogobrojne teme koje se tiču svih – razvodi, deca, bolesti, optimizam i pesimizam.

9. The Fits

Mlada Afroamerikanka po imenu Toni radi u boks klubu zajedno sa svojim bratom, a nekako se nađe uvučena u prvenstvo u boksu. Sjajna gluma Ane Rose Holmer obeležila je ovaj film kao priču o devojci koja traži svoje mesto na zemlji i igradi svoj lični identitet. Sve preporuke za ovaj film.

8. Manchester by the sea

Priča o bostonskom neženji, koji nakon što umre brat, dobija starateljstvo nad njegovim sinom. Ova drama nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

7. Arrival

Nastavak prošlogodišnjeg filma Sicario, a u ovom slučaju glavni protagonista je ženski i nije reč o meksičkim kartelima, već o vanzemaljcima koji stižu na planetu, a ne komunicaraju načinom na kojih ih ljudi razumeju. Lingistkinja i matematičar dobijaju zadatak od Vlade SAD-a da pronađu zajednički jezik sa ovim stvorenjima.

6. Moonlight

Ovo je priča o Afroameričkom dečaku homoseksualnog opredeljenja, a film je podeljan na tri priče koje obuhvataju tri perioda njegovog života sa veoma emotivnim i kompleksnim raspletima.

Avatar

Aleksandra Aleksić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


26 Shares
Share via
Copy link